Δημοσιογράφοι διαδήλωσαν υπερασπιζόμενοι το δημοσιογραφικό απόρρητο

Συντάκτης: Share:

Περίπου 50 δημοσιογράφοι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, υπερασπιζόμενοι το δημοσιογραφικό απόρρητο, με αφορμή την κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών από συναδέλφους τους που ερευνούσαν μια υπόθεση διαφθοράς.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «χωρίς δημοσιογραφία δεν υπάρχει δημοκρατία» και κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «το δικό μας επαγγελματικό απόρρητο είναι το δικό σας δικαίωμα στην ενημέρωση», οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις κατασχέσεις που έγιναν την Τρίτη στην Πάλμα δε Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες.

Ένας δικαστής διέταξε την κατάσχεση των κινητών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαφόρων εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους δύο δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ και εργάζονται για το πρακτορείο Europa Press και την εφημερίδα Diario de Mallorca. Ο δικαστής διεξάγει έρευνα για τη διαρροή στον Τύπο μιας έκθεσης της αστυνομίας, στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς στις Βαλεαρίδες. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται ένας διαχειριστής νυχτερινών κέντρων διασκέδασης που φέρεται ότι έχαιρε της προστασίας ντόπιων αστυνομικών και πολιτικών.