Διόρισε κολλητό του στο ΟΑΚΑ ο Αυγενάκης

Συντάκτης: Share:

Στον δρόμο της τοποθέτησης προσώπων από το στενό φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον σε σημαντικά πόστα του ελληνικού αθλητισμού συνεχίζει να βαδίζει απτόητος ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Κι αν στην αρχή θα μπορούσε από ορισμένους να θεωρηθεί ένα τυχαίο γεγονός, η συνέχεια ήρθε για να τους διαψεύσει, δείχνοντας ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει μία ιδιαίτερη… συμπάθεια στα πρόσωπα του στενού του κύκλου και δη από τον τόπο καταγωγής του.

 

Τελευταίο παράδειγμα η τοποθέτηση του Διδάκτωρος Μηχανολόγου Μηχανικού, Νεκτάριου Βιδάκη στη θέση του προέδρου του ΟΑΚΑ. Ο κ.Βιδάκης είναι φίλος της οικογένειας του Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ακόμη πιο στενή είναι η φιλική σχέση που τον συνδέει με τον αδερφό του Υφυπουργού, τον γιατρό Γιώργο Αυγενάκη.

 

Κοιτάζοντας άλλωστε κανείς στο διαδίκτυο μπορεί να δει κοινές φωτογραφίες του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Νεκτάριο Βιδάκη, αλλά και να διαπιστώσει μέσω αναρτήσεων τη φιλία που υπάρχει με την οικογένεια.

 

Αυτός ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός διορισμός του Υφυπουργού που συνδέεται με το περιβάλλον του. Σε επιτροπή του ΕΣΚΑΝ έχει διοριστεί ένας άλλος Κρητικός και δη Ηρακλειώτης, ο χειρουργός ορθοπεδικός Γιώργος Στεφανουδάκης, που τοποθετήθηκε στην Ιατρική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

 

Σε αυτό το σημείο βέβαια να τονίσουμε ότι δεν αμφισβητείται επουδενί η επιστημονική αξία των κ.κ. Βιδάκη και Στεφανουδάκη. Πλην όμως δεν μπορεί να μη σχολιαστεί το γεγονός ότι από όλη την Ελλάδα οι επιλογές του Λευτέρη Αυγενάκη γίνονται… όλως τυχαίως, πάντα από το ίδιο μέρος. Τον τόπο καταγωγής του.

 

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει μία ακόμη πιο τρανταχτή περίπτωση και τον σάλο που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, όταν έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος στην περίφημη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, Νίκος Τζουλάκης έχει κουμπαριά με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Χανιώτης δικαστικός συνδέεται άμεσα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, μιας και ο γιος του ήταν κουμπάρος στον γάμο του αδερφού του, Γιώργου Αυγενάκη τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

Όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι, η εν λόγω Επιτροπή και οι χειρισμοί της ανάγκασαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει στα θέματα του ποδοσφαίρου, βλέποντας την κατάσταση να φτάνει ένα βήμα πριν “εκραγεί”.

 

Τις προηγούμενες δεκαετίες η τοποθέτηση φίλων, συγγενών και ανθρώπων της ευρύτερης οικογένειας των υπουργών ορίστηκε στο ελληνικό λεξικό ως «ρουσφέτι». Για τον Λευτέρη Αυγενάκη βέβαια πέρα βρέχει. Είναι αδύνατον να αντιληφθεί ότι προσπαθώντας να βοηθήσει στενούς φίλους του, ζημιώνει τους ίδιους πρώτα από όλα και στο τέλος της ημέρας κάθε άλλο παρά ακολουθεί τους κανόνες της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών που αξίζουν όλοι οι πολίτες της χώρας.

 

Πηγή: sdna.gr