Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία, άρχισε η ρωσική εισβολή – Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν το Κίεβο (vid)

Συντάκτης: Share:

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 05.00 (ώρα Ελλάδος) ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά.

Η επιχείρηση ξεκίνησε αμέσως μετά το διάγγελμα Πούτιν με εκρήξεις να ακούγονται σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλες ανατολικές περιοχές. Χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Κίεβο, ενώ ακούγονται σειρήνες

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, που τόνισε ότι θα προκαλέσει «καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών». Ο ίδιος επικοινώνησε και με τον πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι.

Η γενικευμένη επίθεση από αέρος και ξηράς των ρωσικών δυνάμεων κατά στόχων της Ουκρανίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, έχουν ακουστεί τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.

Χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη όπως όπως με τα αυτοκίνητά τους, όπως φαίνεται σε βίντεο που μεταδόθηκαν μέσα από το social media.