«Εφυγε» από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Συντάκτης: Share:

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης, νικημένος από τον κορωνοϊο με τον οποίo έδινε μάχη εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.
Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες. Το 2000, αγωνίστηκε στο Σίδνεϊ μαζί με τον Δημήτρη Μπούκη όπου πλασαρίστηκαν 11οι , ενώ το 2004, στην Αθήνα, κατέλαβε την ίδια θέση, μαζί με τον Γιώργο Κοντογούρη.
Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, στήριζε την ομάδα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου μάθαινε στους δόκιμους τα μυστικά της θάλασσας.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης εκφράζουν τη μεγάλη θλίψη τους και τη συμπαράσταση τους στους οικείους του Λεωνίδα Πελεκανάκη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ): 

«Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλληπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια “η θάλασσα που θα τον σκεπάζει” και που τόσο αγάπησε…»