Εισβολή στην Ουκρανία: Το Κίεβο πολιορκείται – Μάχες σε προάστιο της πόλης

Συντάκτης: Share:

Μάχες μαίνονται σήμερα το πρωί σε βόρειο προάστιο του Κιέβου, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις ακούγονται στο προάστιο Ομπλόνσκι, ενώ πολλές υπόκωφες εκρήξεις ακούγονταν και από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Guardian, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ είπε νωρίτερα ότι ο Ρωσικός στρατός κατέλαβε δύο οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, και στη συνέχεια Ρώσοι στρατιώτες φόρεσαν ουκρανικές στολές και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Κιέβου από το Ομπολόν, μια συνοικία στην περιοχή Ομπλόνσκι.

Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών. Ο Αντόν Χεραστσένκο επεσήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους.