Γαλλία: 112 νέοι θάνατοι -Στους 674 συνολικά οι νεκροί από την πανδημία

Συντάκτης: Share:

Σε 674 ανέρχονται οι θάνατοι από την πανδημία του κοροναϊού στη Γαλλία, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των κρατικών Αρχών.

 

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, ανακοίνωσε πως 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο, ενώ συνολικά νοσηλεύονται περισσότεροι από 7.200 ασθενείς. Από αυτούς 1.746 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται σήμερα σε 16.018, από 14.459 που υπολογιζόταν το Σάββατο. Το 87% των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Γαλλία είναι άνω των 70 ετών, σημειώνουν οι Αρχές.

«Η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται και να χειροτερεύει. Η κατάσταση θα επιδεινώνεται» είπε ο Σαλομόν, εξηγώντας πως θα πρέπει να επιμείνουν ώσπου τα μέτρα περιορισμού να αποδώσουν στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

 

 

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν δήλωσε πως «η ελπίδα μου αρκεί για να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μια φαρμακευτική θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι. Αν αποδειχθεί αποτελεσματική θα την προτείνουμε στον γαλλικό λαό χωρίς καμία καθυστέρηση». Ο Γάλλος πολιτικός αναφερόταν στις δοκιμές που πραγματοποιούν επιστήμονες στη χώρα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το φάρμακο χλωροκίνη είναι αποτελεσματικό απέναντι στον κορωνοϊό.

 

Ερωτώμενος για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αυτής αγωγής, ο Ολιβιέ Βεράν είπε: «Θα έχουμε αξιόπιστες έρευνες για το κατά πόσο είναι ή όχι αποτελεσματική, θα μπορούσε ωστόσο να αποδειχτεί τελικά αναποτελεσματική. Δηλώνω πως σε 15 μέρες από σήμερα, θα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα».

Πηγή: iefimerida

Scroll Up