Η απάντηση της Κεραμέως στον «αφορισμό» από τον Αμβρόσιο

Συντάκτης: Share:

Τη δική της απάντηση στον… αφορισμό από τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

 

«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. Εγώ θεωρώ ότι κινηθήκαμε υπεύθυνα με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας και το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιστούς κάθε δόγματος» είπε σχετικά η κ. Κεραμέως.

 

«Κι αυτό παρά την εξαιρετική δυσκολία του εγχειρήματος και το πολύ δυσάρεστο του όλου εγχειρήματος. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι» συμπλήρωσε η υπουργός.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας αφόρισε χθες την Νίκη Κεραμέως, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

 

Φυσικά πρόκειται για μια κίνηση χωρίς κανένα αντίκρισμα, αφού λίγη ώρα αργότερα η Ιερά Σύνοδος τον «άδειασε» με εμφατικό τρόπο ξεκαθαρίζοντας πως μόνο η Ιεραρχία είναι αρμόδια να λάβει αποφάσεις για αφορισμό εναντίον μέλους της Εκκλησίας.

Μάλιστα, στον «αφορισμό» από τον Αμβρόσιο απάντησε και Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: in.gr