Ισπανία: Έστειλαν επιστολές με σφαίρες  στον επικεφαλής των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας και στον Υπουργό Εσωτερικών

Συντάκτης: Share:

Επιστολές που περιείχαν σφαίρες έλαβαν ο ανώτατοι κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι της Ισπανίας σε μια είδηση που έχει προκαλέσει σάλο στην χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο Υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και επικεφαλής των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσiας καθώς και η επικεφαλής της ισπανικής πολιτοφυλακής, Μαρία Γκάμεθ παρέλαβαν επιστολές οι οποίες περιείχαν σφαίρες στο εσωτερικό τους.

Αμέσως, και μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών, το γεγονός καταγγέλθηκε στις αρχές έτσι ώστε να αρχίσει η σχετική διερεύνηση και να βρεθούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ οι επιστολές έλεγαν τα εξής: «Εχετε δέκα ημέρες να παραιτηθείτε. Ο χρόνος που γελούσατε μαζί μας έχει τελειώσει. Τώρα κυλάει εναντίον σας».

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε με σχετικό tweet και ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ: «Καταδικάζω τις σοβαρές απειλές που δέχθηκαν και οι τρεις. Για να αντιμετωπίσει κανείς οποιαδήποτε ασυμφωνία, υπάρχουν οι λέξεις. Οι απειλές και η βία αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία» τόνισε.