Κακοκαιρία «Ιανός»: Κόπηκε η Ελλάδα στα δύο! – Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Συντάκτης: Share:

Συνεχίζει την καταστροφική του πορεία ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά του. Αυτή την ώρα το καιρικό φαινόμενο «σαρώνει» την Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία με θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στην περιοχή των Φαρσάλων. Από την έντονη βροχόπτωση έχουν «φουσκώσει» τα ρέματα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο.

Στην ΠΕΟ Φαρσάλων – Βόλου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί καθως υπάρχουν ζημιές στο οδόστρωμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Φαρσάλων «οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους στο οδικό δίκτυο της επαρχίας και ιδιαίτερα στην οδό Φαρσάλων – Βόλου, εκεί όπου λόγω της κακοκαιρίας έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο οδόστρωμα.Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο τμήμα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμπελιά, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης των Φαρσάλων».

Εγκλωβίστηκαν δύο κτηνοτρόφοι στη Νέα Αγχίαλο

Τα κυριότερα προβλήματα στη Μαγνησία σημειώθηκαν στη Νέα Αγχίαλο, όπου ο όγκος του νερού ήταν μεγάλος και είχε αποτέλεσμα να κόψει δρόμους και να μεταφέρει μεγάλο όγκο φερτών υλών.
Επίσης λόγω της βροχής πλημμύρισε υπόγειο και έγινε απάντληση υδάτων νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (18/09).

Έπεσε γέφυρα στον Αλμυρό – Σταμάτησε η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στο οδικό δίκτυο του Βόλου ο «Ιανός» αφού κόπηκε στα δύο η παλαιά Εθνική Οδός.
Καρδίτσα: Κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι

Κατάρρευση της γέφυρας “Μπαλάνου” σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 μ.μ. σήμερα Παρασκευή (19/8) συνέπεια της κακοκαιρίας “Ιανός” όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net.

Μία γέφυρα με ιστορία περίπου 70 ετών πλέον αποκόπτει πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 στις παραπάνω περιοχές και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020 αντίστοιχα.
Πηγή: newsbomb