Κέρκυρα: Εσπασαν οι μπότηδες, παρά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό (VID)

Συντάκτης: Share:

Τα εντυπωσιακά πήλινα δοχεία έπεσαν με κρότο από τα μπαλκόνια σηματοδοτώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο Λιστόν, στην Κέρκυρα προκειμένου να παρακολουθήσει το σπάσιμο των κανατιών.

 

Παρά τα απαγορευτικά της πανδημίας και παρουσία κόσμου, έστω και κατά πολύ λιγότερου από τα συνηθισμένα, όπως σημειώνει το τοπικό μέσο kerkyrashmera, το έθιμο τηρήθηκε και από τα σπίτια με τα παραδοσιακά “νταμάσκο” πέριξ του Λιστόν, τα εντυπωσιακά πήλινα δοχεία έπεσαν με κρότο από τα μπαλκόνια σηματοδοτώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης.

 

Το έθιμο πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, όταν δεν επιτρεπόταν από τους Ενετούς στους ορθόδοξους Κερκυραίους να γιορτάσουν το βράδυ την Ανάσταση. Πάντως, τόσο κατά το σπάσιμο των κανατιών, όσο και αργότερα το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της Κέρκυρας ήταν αυξημένη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να απευθύνει ξανά έκκληση μέσω μεγαφώνων στους συγκεντρωμένους να διαλυθούν.

 

Σύμφωνα με το Corfutvnews, ιδιαίτερα σε ορισμένα σημεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, ενώ μόλις στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας ο κόσμος άρχισε σταδιακά να αποχωρεί.

 

Πηγή: iefimerida.gr