ΚΙ ΑΛΛΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: Ποια είναι η μεφλοκίνη που εξετάζεται για τον κορονοΪό!

Συντάκτης: Share:

Το συγκεκριμένο φάρμακο, όπως και η χλωροκίνη η οποία ήδη χορηγείται σε ασθενείς με Covid-19, έχει πιθανές παρενέργειες (καρδιολογικές, νευροψυχιατρικές) και τοξικότητα.

Για τη μεφλοκίνη ρωτήθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέροντας ότι θα δοκιμαστεί και το φάρμακο αυτό, όμως έχει πιθανές παρενέργειες.

Το φάρμακο εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με έρευνες Ρώσων επιστημόνων, εμποδίζει την εκφυλιστική επίδραση που έχει η νόσος του Covid-19 στα κύτταρα.

Ειδικότερα Ρώσοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι έχουν δημιουργήσει ένα φάρμακο, που βασίζεται στην ανθελονοσιακή μεφλοκίνη, για τη θεραπεία ασθενών που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη ρωσική ιατροβιολογική υπηρεσία (FMBA) οι επιστήμονες εργάζονται σε ένα «αποτελεσματικό και ασφαλές πρόγραμμα για την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό με βάση την μεφλοκίνη».

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η μεφλοκίνη σκόπιμο είναι να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμα τα άλλα προτεινόμενα σχήματα, λόγω των συχνών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Πηγή: protothema.gr

Scroll Up