Κορκονέας: Αποφυλακίζεται τις επόμενες μέρες – Ξέσπασμα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – video

Συντάκτης: Share:

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δυστυχώς άκουσε χθες την απόφαση που ήθελε. Την ετυμηγορία που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκισή του. Τα ισόβια έσπασαν και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε του αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου έντιμου βίου. Μια απόφαση, που προκάλεσε σάλο και οργή.

Του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο. Ο δικηγόρος του πρώην ειδικού φρουρού, που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τόνισε πως ο πελάτης του είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση. «Όσοι αντιδρούν καλό θα είναι να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Βαγγέλης Ανδρούλας.

Στο δικαστικό μέγαρο Λαμίας βρίσκονταν οι γονείς του Κορκονέα, μαζί με στενούς συγγενείς τους. Μόλις άκουσαν την απόφαση αγκαλιάστηκαν και έφυγαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Πλέον περιμένουν την αποφυλάκιση του παιδιού τους, που αναμένεται να γίνει μέσα στον Αύγουστο.

Το αρχικό επιφώνηµα απογοήτευσης που ακούστηκε από τη µητέρα του Επ. Κορκονέα την ώρα της ανακοίνωσης του δικαστηρίου σχετικά µε την ενοχή του ειδικού φρουρού για ανθρωποκτονία µε άµεσο δόλο, διαδέχθηκε αυτό της ανακούφισης µετά την οµόφωνη απόφαση για παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου εντίµου βίου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οπλίζεται το χέρι του κάθε Κορκονέα

«Η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα», τόνισε η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1, για την ποινή που επιβλήθηκε στον ειδικό φρουρό, αλλά και την αθώωση του δεύτερου, Βασίλη Σαραλιώτη.

«Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία», υπογράμμισε η νομικός, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για περίπτωση από αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό. «Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», είπε αναφορικά με την αθώωση του συγκατηγορούμενου ειδικού φρουρού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόφαση που «προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας» και κατήγγειλε μεθόδευση της. Σύμφωνα με την οικογένεια Γρηγορόπουλου, η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες ήταν «προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα.

«Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας ‘στα μαλακά’ και επιβεβαιωθήκαμε επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο», αιτιολόγησε η ίδια.

Αιχμές για τη σύνθεση του δικαστηρίου

Κληθείσα να απαντήσει στο αν ήταν το δικαστήριο που μεθόδευσε την απόφαση, είπε ότι, «στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης» και κατήγγειλε πως το δικαστήριο «απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση χθες».

«Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με ένα χαρτί ασθένειας», τόνισε. Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είπε πως «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη».

«Χθες ο εισαγγελέας έλεγε ότι η συμπεριφορά των κατηγορούμενων ήταν αντιδεολογική», σημείωσε σχετικά. «Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Πηγή: newsit.gr