Ξεκινά σήμερα η δίκη του serial killer της Κύπρου

Συντάκτης: Share:

Ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λευκωσία για τις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών επτά ανθρώπων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών και αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνολικά εφτά φόνους εκ προμελέτης.

Η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Το τελευταίο θύμα του «Ορέστη» που βρέθηκε μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών ήταν η σορός της 6χρονης Σιέρα στη Λίμνη Μεμί.

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που αντιμετωπίζει επτά φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής και προβλέπει δια βίου φυλάκιση.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε μέχρι τώρα ήταν πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Πηγή: lifo.gr