Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Εισβολή στη θάλασσα οι τουρκικές δραστηριότητες

Συντάκτης: Share:

«Τις τελευταίες μέρες, ώρες φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά υλικών που δείχνουν γεώτρηση. Δεν θα επιβεβαιώσουμε εμείς την γεώτρηση αλλά έχει σημασία ότι η επίσημη γεώτρηση που ανακοινώθηκε είναι περαιτέρω κλιμάκωση. Η στάση της Τουρκίας συνιστά επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβίαση διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό ενώ ανέφερε ότι τα μέσα μας είναι πολιτικά και διπλωματικά. «Ήδη η Κυπριακή Δημοκρατίας έχει περάσει στη λήψη νομικών μέτρων εκδίδοντας τα εντάλματα σύλληψης κατά φυσικών και νομικών προσώπων που ενέχονται στις τουρκικές δραστηριότητες. Εξακολουθούν να εκδίδονται εντάλματα και λειτούργησε ως αποτρεπτικό μέτρο. Τα ευρωπαϊκά μέτρα εκτελούνται, δεν θα τους συλλάβουμε εμείς. Η Τουρκία διαρκώς επιχειρηματολογεί εντελώς εκτός διεθνούς δικαίου. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλα τα μέσα», τόνισε.

Σχολιάζοντας τα περί «τρίτου Αττίλα» υπογράμμισε πως «είναι εισβολή στη θάλασσα, ενός είδους επέμβαση» και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν υπολογίζει ούτε το διεθνές δίκαιο ούτε και την Κύπρο.

Πηγή: Thessnews.gr