Με δοξολογία τελικά η 26η Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο

Συντάκτης: Share:

Με επίσημη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο την 26η Οκτωβρίου και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρούσα, είναι το πρόγραμμα που ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

 

 

Μόλις 1,5 ώρα νωρίτερα, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, δήλωνε στο GRTimes.gr, πως με τα μέχρι τότε δεδομένα, η δοξολογία είχε ακυρωθεί και στον Ιερό Ναό δεν θα παρίστατο, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ή κάποιος άλλος επίσημος.

 

Με την έξαρση του κορωνοϊού να βρίσκεται σε ιδιαίτερα επιθετική φάση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινοβραδινή έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, φαίνεται πως υπερίσχυσε η άποψη ότι εφόσον τηρηθούν όλα τα μέτρα, δεν θα υπάρξει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, παρά και το γεγονός πως είθισται να πηγαίνουν στον Άγιο Δημήτριο χιλιάδες πιστοί.

 

Με τις διεργασίες λοιπόν για την τελική κατάρτιση του προγράμματος, να φαίνεται – μέχρι στιγμής – πως ολοκληρώθηκαν, με βάση και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η επίσημη Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού στις 13.00, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Πηγή: GRTimes.gr