Μετά τη δήλωση Ερντογάν ότι «ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία», το Παρίσι ανακαλεί τον πρέσβη του στην Άγκυρα!

Συντάκτης: Share:

Κρίση στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας, με το Παρίσι να ανακαλεί τον πρέσβη στην Άγκυρα μετά τις «προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν» για την ψυχική υγεία του Μακρόν!

Η προεδρία της Γαλλίας κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

Μάλιστα, το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα!

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ (η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας) στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίσης, η γαλλική προεδρία σημειώνει «την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μια ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Το Ελιζέ επισημαίνει, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (σ.σ. του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

Θυμίζουμε, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας: «Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο».