Μητσοτάκης για εμβολιασμό άνω των 60: Κάντε το βήμα ακόμα και σήμερα

Συντάκτης: Share:

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν προοπτική αποκλιμάκωσης.

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας Μεγάρων, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά.

«Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου – ναι, το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να τονίσω, ότι από τη στιγμή που επιβάλαμε το μέτρο της υποχρεωτικότητας, σχεδόν οι μισοί από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί έκαναν την επιλογή να εμβολιαστούν. Άρα το μέτρο αυτό είχε επιτυχία. Και θέλουμε, προφανώς, στις ευαίσθητες κατηγορίες άνω των 60, να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν προοπτική αποκλιμάκωσης.

«Είμαστε αισιόδοξοι, διότι βλέπουμε μία σημαντική κάμψη στα κρούσματα της ‘Όμικρον’. Έχουμε όμως ακόμα ‘Δέλτα’, η οποία κυκλοφορεί, και μέχρι να βάλουμε οριστικά τίτλους τέλους στην πανδημία, θα πρέπει να επιμείνουμε στη διαδικασία του εμβολιασμού. Είτε αυτή αφορά την αναμνηστική δόση, είτε αφορά την πρώτη δόση, είτε αφορά τα εμβόλια των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλες οι διασωληνώσεις αφορούν καταρχάς στη μετάλλαξη ‘Δέλτα’ και στη συντριπτική πλειοψηφία το πρόβλημα εξακολουθεί να αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο πρωθυπουργόςτόνισε ότι «η επόμενη μεγάλη πρόκληση» θα είναι «η σημαντική μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, όπου έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα και έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια». Στο έργο αυτό «θέλουμε όλους τους εργαζόμενους αρωγούς», προσέθεσε.

Στην επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ήταν επίσης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, Ελλάς Καρανάσιου.