Νέα παρέμβαση από την Ειρήνη Μαρούπα (ΕΕΑ)! Δείτε τι έγραψε…

Συντάκτης: Share:

Η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ως μέλος αυτής, αλλά και από όσα έπραξε πριν την απόφαση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, η οποία φυσικά αναμένεται να εξαφανιστεί στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ…

Είναι γνωστές όμως και οι παρεμβάσεις της για εθνικά θέματα και ήδη με την παρακάτω ανάρτηση, σχολιάζει την απόφαση της Κυβέρνησης στο ΦΕΚ απαγόρευσης της μετακίνησης πολιτών λόγω κορονοϊού!

Γράφει:
Δεν αναφέρει τίποτα το ΦΕΚ, ειδικό για λαθρομετανάστες. Μόνο για ρομα, άστεγους και τοξικομανείς.
Άρα ισχύει η ελεύθερη κυκλοφορία γι αυτούς;
Επίσης θεωρώ την παραβίαση της ελευθερίας μας, (παρότι συστήνω τον αυτοπεριορισμό μας για λόγους υγείας), παράνομη σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος παρ 4.
«Απαγορεύονται ΑΤΟΜΙΚΑ διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε έλληνα την ελεύθερη κίνηση…. τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνον ως παρεπόμενη ΠΟΙΝΗ με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων ως νόμος ορίζει».
Εδώ τα μέτρα είναι γενικά κι όχι ατομικά, όποτε ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.
Η ερμηνευτική δήλωση απαιτεί ΝΟΜΟ για την λήψη τέτοιων μέτρων για λόγους υγείας.
« στην απαγόρευση της παραγράφου 4 δεν περιλαμβάνεται …. ούτε η λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως νόμος ορίζει».
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου τελεί υπό την αίρεση της κύρωσης από την Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ 1 και δεν μπορεί να περιορίζει τόσο ασφυκτικά τα ατομικά δικαιώματα.
Επιπλέον ως προς την σκοπιμότητα, ο ελληνικός λαός είχε συμμορφωθεί σύμφωνα με παραδοχέςτων υπουργών κατά 85%. Περισσότερο λέω εγώ καθώς αρκετοί συμπολίτες μας κινούνται υποχρεωτικά επειδή εργάζονται.
Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να υποδεικνύουν σε οσους βρίσκονταν κοντά να αραιώσουν καθώς όσοι βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο αν τηρούν το 1,5 με 2 μέτρα είναι ασφαλεις.
Εξάλλου έχουν θεσπίσει ειδικό άρθρο στον ποινικό κώδικα σχετικά.
Άρα η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι παράνομη.
Θυμίζω ότι
Έτσι ενεργοποιήθηκαν και τα μνημόνια….
Και δεν τελείωσαν ποτέ…..

 

Scroll Up