Νέο τριήμερο «λουκέτο» σε 31 τουρκικές πόλεις ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Συντάκτης: Share:

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Τουρκίας εξήγγειλε πως θα μπει «λουκέτο» σε 31 τουρκικές πόλεις από την Παρασκευή 1 Μαΐου για τρεις ημέρες, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου

 

Τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου..

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Τουρκίας εξήγγειλε πως θα μπει «λουκέτο» σε 31 τουρκικές πόλεις από την Παρασκευή 1 Μαΐου για τρεις ημέρες, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε «σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού. Για αυτό, δηλώνω πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 00:00 στις 1 Μαΐου έως τις 00:00 στις Μαΐου 3. Ελπίζω ότι οι πολίτες μας θα καταλάβουν πως αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα».

 

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η Τουρκία θα αποστείλει ιατρικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ που αποτελείται από μάσκες N95, ασπίδες προσώπου, προστατευτικά ενδύματα και απολυμαντικά, ενώ υποστήριξε πως σύντομα θα ανακοινωθούν τα μέτρα για επιστροφή στην κανονικότητα.

 

«Τα στρατιωτικά αεροπλάνα μεταφοράς που μεταφέρουν αυτές τις προμήθειες θα αναχωρήσουν αύριο» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

 

Ξεπερνούν τις 2.800 οι νεκροί

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, 99 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο με το σύνολο των θανάτων να έχει φτάσει τις 2.805.

 

Τα χθεσινά στοιχεία σχετικά με τους θανάτους έδειχναν κάμψη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.357.

 

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό η χθεσινή ημέρα είχε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και 20 ημέρες, με 2.357. Το σύνολο από την αρχή της κρίσης ανέρχεται στα 110.130.

Πηγή: in.gr