Ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης Noor1 “δίνει” τον Μαρινάκη

Συντάκτης: Share:
Ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης Noor1 "δίνει" τον Μαρινάκη

Μετά την επιβεβαίωση της Ζούγκλας από την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση «Noor1» πως τελικά το μικρό τάνκερ μετέφερε 3 τόνους ηρωίνη και όχι 2,1 τόνους όπως είχε αναφερθεί στο παρελθόν, ένας δημοσιογράφος, ο Alexander Clapp, συνεργάτης της εφημερίδας Guardian και του διπλωματικού περιοδικού Foreign Policy, με άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό The New Republic, αποκαλύπτει μια σειρά από άγνωστες πτυχές της υπόθεσης με τη μεγαλύτερη μεταφορά ηρωίνης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ευρώπη.

 

Ο Alexander Clapp αναφέρεται στις δαιδαλώδεις σχέσεις του μεσανατολικού υποκόσμου με την Τουρκία, την Ευρώπη και βεβαίως την Ελλάδα. Αναφέρεται επίσης στους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον νυν δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αλλά επικεντρώνεται και στον εφοπλιστή, εκδότη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ποιος είναι ο «Σίσκο»; Τι σημαίνει στα τουρκικά; Τι ρόλο έπαιξε στην υπόθεση του «Noor1»; Ο Alexander Clapp ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

 

The Vampire Ship ( To πλοίο βαμπίρ )

Του Alexander Clapp

Στις 28 Απριλίου του 2014, ένα αλιευτικό σκάφος προσέγγισε ένα μικρό πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Ομάν, μία μέρα μετά αφού το εν λόγω τάνκερ απέπλευσε από το Ντουμπάι για την Ελλάδα. Τρεις άνδρες σκαρφάλωσαν πάνω στο τάνκερ και πέρασαν τη νύχτα πακετάροντας εκατοντάδες μικρές συσκευασίες ηρωίνης, που ζύγιζαν τουλάχιστον δύο τόνους συνολικά, στοιβάζοντας τα πακέτα στους χώρους φόρτωσης του έρματος. Όταν τελείωσαν, οι δύο άνδρες απέπλευσαν πίσω προς την ακτή. Ωστόσο ο τρίτος από αυτούς έμεινε πίσω. Κρατώντας ένα περίστροφο διέταξε το πλήρωμα του τάνκερ να συνεχίσει την κανονική πορεία του.

 

Στα τέλη Μαΐου, το τάνκερ, η ονομασία του οποίου ήταν «Noor1», πέρασε τη Διώρυγα του Σουέζ. Νωρίς το πρωί της 6ης Ιουνίου, έφτασε στην Ελευσίνα, ένα λιμάνι κοντά στην Αθήνα. Το επόμενο απόγευμα, 4 Κούρδοι μέσα σε ένα μαύρο Mercedes SUV κατέφθασαν μπροστά από το σκάφος, πήραν τους σάκους με την ηρωίνη από τα αμπάρια του «Noor1» και άρχισαν να τους μεταφέρουν προς την Αθήνα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Scroll Up