Ο Κώστας Βουτσάς στο βίντεο που κάνει όλους τους Αεκτζήδες να δακρύζουν (vid)

Συντάκτης: Share:

Όταν τον κάλεσε η ΑΕΚ για να πρωταγωνιστήσει στο βίντεο παρουσίασης της Αγιάς Σοφιάς,  δεν έπαιξε έναν ρόλο. Ήταν ο εαυτός του.

 

«Εδώ ενώσαμε τις ζωές μας, εδώ κρατήσαμε ζωντανή τη φλόγα της Πόλης. Επιστρέφουμε…» – Εραστής της ΑΕΚ από παιδί, ο Κώστας Βουτσάς «έφυγε» σήμερα , μα θα είναι παρών στην Αγιά Σοφιά. Με το κασκόλ της αγαπημένης ομάδας του φορεμένο στο λαιμό. Να μιλά στο εγγονάκι του για όσα έζησε δίπλα στην ΑΕΚ. Για τις στιγμές μεγαλείου, για αυτές που γράφτηκαν με «χρυσά» γράμματα. Να του μιλά για τα ιερά χώματα που οι πρόγονοί τους άφησαν πίσω διωγμένοι. Να του λέει για την ιδέα της ομάδας, για αυτά που είναι βαθιά χαραγμένα στην καρδιά και στην ψυχή κάθε ΑΕΚτζή. Εκεί, στα κάγκελα που ήταν κάποτε η ιστορική έδρα, το «Νίκος Γκούμας».

Αυτός δεν ήταν ακόμα ένας ρόλος αυτός για τον Κώστα Βουτσά. Ήταν η καρδιά και η ψυχή του.

Όταν τον κάλεσε η ΑΕΚ για να πρωταγωνιστήσει στο βίντεο της παρουσίασης της Αγιάς Σοφιάς, ο αγαπημένος ηθοποιός δεν έπαιξε έναν ρόλο. Ήταν ο εαυτός του. Αυτός που γαλουχήθηκε με την ιδέα της «Ένωσης», που μεγάλωσε με «κιτρινόμαυρη» καρδιά,  πιστός οπαδός της ως το τέλος.

 

Αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο ο Κώστας Βουτσάς. Την άνοιξη του 1963 ηθοποιοί και δημοσιογράφοι οργάνωσαν στη «Λεωφόρο» ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία. Πρώτος πρώτος έβαλε φανέλα και σορτσάκι ο Βουτσάς, ο οποίος έπαιξε δεξί εξτρέμ, από κοντά ο Νίκος Κούρκουλος, ο Γιώργος Πάντζας, ο Ανδρέας Ντούζος, στο τέρμα ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Και οι ηθοποιοί νίκησαν. Και είχε βάλει ο Βουτσάς και μια γκολάρα ως ποδοσφαιριστής Κώστας Μασούρας, φορώντας βέβαια «ερυθρόλευκα» τότε, στην ταινία «Μια κυρία στα μπουζούκια».

 

Τώρα ο μικρός γιος του, Φοίβος, παίρνει κληρονομιά την τέχνη του μπαμπά του, αλλά και την αγάπη του για την ΑΕΚ.

 

Η αγαπημένη του ομάδα επιστρέφει στις ρίζες της. Κι αυτός μπορεί να «έφυγε», αλλά η θέση του θα είναι πάντα εκεί…

 

«Όταν θα παίζουμε εκεί, θα λέμε την ιστορία μας…».

 

Σε αυτό έπαιξε το ρόλο ενός ηλικιωμένου φίλου της ΑΕΚ που κοιτάζοντας τα χαλάσματα στο γκρεμισμένο “Νίκος Γκούμας” διηγούταν στο εγγόνι του μεγάλες στιγμές που είχε βιώσει εκεί η ομάδα της καρδιάς του και πως δεν έκρυβε την αδημονία του για να την δει να μπαίνει στη φυσική της έδρα.

Δείτε το  συγκλονιστικό βίντεο