Ο Τραμπ συνεχίζει να μην αποδέχεται την ήττα του και συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο στην Ουάσινγκτον

Συντάκτης: Share:

Υποστηρικτές του Τραμπ απ’όλες τις ΗΠΑ έχουν συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον παρά την πανδημία

Χιλιάδες άνθρωποι που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ τηρώντας ελάχιστα τα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού κατευθύνονται στο κέντρο της Ουάσιγκτον  την ώρα που το Κογκρέσο ετοιμάζεται να επικυρώσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.

Αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες, που κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, στοιβάζονταν, χωρίς να φορούν μάσκα, στο μετρό, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Τραμπ συνεχίζει να μην αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και ενθαρρύνει εδώ και ημέρες τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή», όπως προειδοποίησε.

Μάλιστα ο Τραμπ εμφανίστηκε στην πλατεία Ellipse, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου για μια ομιλία ενώπιον των υποστηρικτών του. Για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ήττα του.

«Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα αποδεχθούμε την ήττα μας ποτέ. Θα σταματήσουμε την κλοπή», είπε μπροστά στο πλήθος που ζητωκραύγαζε.

«Κερδίσαμε 75 εκατ. ψήφους και λένε ότι χάσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν θέλουμε να δούμε τους ακραίους Δημοκρατικούς να μας κλέβουν την εκλογική μας νίκη», τόνισε. Μάλιστα ζήτησε από τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, να «κάνει το σωστό» και να μην βεβαιώσει την νίκη του Μπάιντεν στην συνεδρίαση του Κογκρέσου που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα.

«Αν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, θα κερδίσουμε τις εκλογές. Έχει δικαίωμα να το κάνει. Ο Μάικ Πενς θα πρέπει να το πετύχει για εμάς και αν δεν τα καταφέρει θα είναι μια λυπηρή μέρα για την χώρα μας», ανέφερε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάικ Πενς ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται ο αρχηγός της Γερουσίας και επιτρέπεται να ψηφίσει στη Γερουσία, όταν είναι απαραίτητο για την λύση μιας ισοψηφίας.

Από την πλευρά του πάντως ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την προτροπή του Τραμπ για… πραξικόπημα λέγοντας ότι δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα:

«Δεν έχω καμία εξουσία να καθορίσω τις ψήφους των εκλεκτόρων. Δεν έχω καμία εξουσία γενικότερα να καθορίσω τις ψήφους. Είναι οι εκλεγμένοι που θα πάρουν την απόφαση», ανέφερε συγκεκριμένα.