Ο Τζαμάλ Κασόγκι «το πρόσωπο της χρονιάς»

Συντάκτης: Share:

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αναδείχθηκε “Το Πρόσωπο της Χρονιάς” για το 2018 του περιοδικού TIME

«Αυτή τη χρονιά αναγνωρίζουμε την αξία τεσσάρων δημοσιογράφων και ενός οργανισμού ειδήσεων που έχουν πληρώσει μεγάλο τίμημα για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: οι Τζαμάλ Κασόγκι, Μαρία Ρέσσα, Γουά Λόουν και Κιάου Σο Ο και η εφημερίδα The Capital Gazette of Annapolis», δηλώνει ο αρχισυντάκτης του TIME, Έντουαρντ Φέλσενθαλ.

Η Μαρία Ρέσσα είναι συντάκτης μιας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας των Φιλιππίνων που είναι γνωστή για την κριτική που ασκεί κατά της βίας της κυβέρνησης. Οι Γουά Λόουν και Κιάου Σο Ο είναι δημοσιογράφοι του Reuters οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μιανμάρ εξαιτίας της έρευνας που έκαναν για τη σφαγή των Ροχίνγκια. Η Capital Gazette έγινε στόχος ενός σκοπευτή που σκότωσε τέσσερις δημοσιογράφους και έναν βοηθό πωλήσεων όταν άνοιξε πυρ στα γραφεία της εφημερίδας.

Με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα θα τιμήσει το περιοδικό καθέναν από τους διακριθέντες. «Κατέστη σαφές ότι η χειραγώγηση και η κατάχρηση της αλήθειας είναι το κοινό νήμα σε τόσες πολλές από τις μεγάλες ιστορίες της φετινής χρονιάς» ανέφερε ο Φέλσενθαλ.