Οικονόμου: Αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις ασθενών στις ΜΕΘ – Δεν εξετάζουμε νέα μέτρα

Συντάκτης: Share:

Δεν εξετάζουμε νέα μέτρα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας.

Ειδικά για το δεύτερο, είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκπέμπει θολά μηνύματα και πως η υποχρεωτικότητα συζητείται όταν έχουμε εξαντλήσει την διαδικασία της πειθούς σε εκείνες τις ομάδες που κινδυνεύουν πιο πολύ.

Ειδικά για τους άνω των 60 είπε ότι αποδίδει το κάλεσμα και μένουμε σε αυτό που είμαστε. «Παίρνουμε γενναίες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος».

Για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου ότι υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό που παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς, είπε ότι είναι αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ και πως όλα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά και μόνο με υγειονομικά κριτήρια.

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «παρακολουθούμε με πολιτικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν φοβούνται να ανοιχτούν στην κοινωνία για σοβαρά ζητήματα», είπε ακόμα.