Ολοκληρώθηκαν οι τελετές ενθρονίσεως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Συντάκτης: Share:

Με επίσημο γεύμα παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών προσωπικοτήτων και πλέον των 1.500 ατόμων ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στη Νέα Υόρκη οι τελετές για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, οι επικεφαλής των οργανισμών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς κι ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Λουκάς.

Σήμερα ο κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει της πρώτης του θείας λειτουργίας ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς όλους για τη λαμπρή αυτή μέρα για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. «Νιώθω σαν να γιορτάζουμε την Ανάσταση. Όμως μόλις τώρα ξεκινώ τη διακονία μου εδώ. Και αναρωτιέμαι αν είναι δυνατό να έχουμε την Ανάσταση πριν την Σταύρωση.

«Ως Αρχιεπισκοπή και ως Εκκλησία του Κυρίου έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Να ετοιμαστούμε για να σηκώσουμε το Σταυρό», τόνισε και επισήμανε στους συνοδοιπόρους του στο ταξίδι αυτό με ελπίδα για το μέλλον, όπως είπε, «μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε τη μεταμόρφωση της Αρχιεπισκοπής στην Εκκλησία που θα εκπληρώσει κάθε ελπίδα και κάθε στόχο».

 

Πηγή: www.skai.gr