«Οργή και θυμός για την ρατσιστική επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη»

Συντάκτης: Share:

Μέσα σε κλίμα οργής και θυμού διεξήχθη η έκτακτη συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, μετά την χυδαία ρατσιστική επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Ιβάν Σαββίδη.

 

Η πρόεδρος του Σωματείου, Χριστίνα Σαχινίδου πήρε πρώτη τον λόγο, εκφράζοντας τον θυμό και την αγανάκτησή της, τονίζοντας ότι όλος ο ποντιακός ελληνισμός θα σταθεί στο πλευρό του πρόεδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

«Προκάλεσε θυμό και αγανάκτηση σε όλο τον ποντιακό ελληνισμό. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δηλώνουν ρατσιστική νοοτροπία. Δεν μπορείς να αποκαλείς Ρώσο έναν Έλληνα ποντιακής καταγωγής. Θα πάρουμε απόφαση και θα κινηθούμε. Θα είμαστε στο πλευρό του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», σημείωσε στην τοποθέτησή της η Χριστίνα Σαχινίδου.

 

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας: «Δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά. Θα πρέπει να αντιδράσουμε και να δείξουμε την φωνή μας. Ο συγκεκριμένος (σ.σ. Μαρινάκης) λέει ότι έχει ποντιακές καταβολές, τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων του. Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Την καλοσύνη μας την μεταφράζουν ως αδυναμία, όχι δεν είμαστε αδύναμοι. Στο πρόσωπο του Ιβάν είμαστε όλοι εμείς».

 

Στη συνέχεια τα μέλη της Ομοσπονδίας συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις τους, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Παλιννοστούντων, χωρίς να παρθεί οριστική απόφαση αφού θα υπάρξει συνομιλία και με τις υπόλοιπες ποντιακές ενώσεις Ελλάδας και εξωτερικού, προκειμένου να γίνει από κοινού αντίδραση.

 

Στις τοποθετήσεις τους, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, δεν έκρυψαν τον θυμό και την αγανάκτησή τους, με τις ατάκες που ακούστηκαν να είναι ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά την χυδαία επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

«Δεν μπορούν να ανέχονται τα υπουργεία τέτοιους χαρακτηρισμούς για συνέλληνες. Ανιστόρητες επιθέσεις προς το πρόσωπο ενός ανθρώπου που Έλληνας γεννήθηκε Έλληνας μεγάλωσε και Έλληνας παραμένει. Φαίνεται ότι είναι στοχευμένη η επίθεση. Η καταγωγή του κύριου Σαββίδη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν», ήταν χαρακτηριστικά τα όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

 

Στο τέλος της συνεδρίασης το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, αποφάσισε να προτείνει την κατάθεση μηνύσεων προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη αφού πρώτα υπάρξει συνεννόηση με τα υπόλοιπα σωματεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα αποσταλούν επιστολές σε Κυβέρνηση και Βουλευτές.