Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων: “Όχι στον διχασμό”!

Συντάκτης: Share:

Δεν προτίθεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.)  να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παράλληλη εκδήλωση την ημέρα της 19ης Μαΐου, οπότε  θα τιμηθεί η μνήμη των μαρτύρων του Πόντου, οι οποίοι υπέστησαν γενοκτονία πριν από 100 χρόνια.

Η Π.Ο.Π.Σ. αναφέρει στην ανακοίνωση ότι απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η Π.Ο.Ε. δεν έδωσε καμία απάντησηστην πρωτοβουλία της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης  Ελευθερίας Χατζηγεωργίου για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης.  Επίσης, αφήνει αιχμές  για την απόφαση  της Π.Ο.Ε. να καλέσει με επιστολή την ΠΟΠΣ και την ΠΟΣΕΠ να στηρίξουν απλώς με  συμμετοχή την εκδήλωση που προγραμμάτισε.«Αφήνουμε στην κρίση του ποντιακού κόσμου την απόφαση της ηγεσίας της ΠΟΕ να προχωρήσει μόνη της,  στη διοργάνωση εκδήλωσης την  19η Μαΐου», συμπληρώνεται.

«Το πρωί της Κυριακής, εις μνήμην Εκείνων, θα ανάψουμε ένα κερί για τις ψυχές όλων των Ποντίων μαρτύρων στο Μνημείο της γενοκτονίας στην Πλατεία Αγίας Σοφίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη φωτογραφία η πρόεδρος της ΠΑΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου, κουμπάρα του Ιβάν Σαββίδη και υποψήφια με τον συνδυασμό του Ορφανού στον δήμο Θεσσαλονίκης.