Παρέμβαση εισαγγελέα για τους Πακιστανούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Συντάκτης: Share:

Τη συνδρομή των διωκτικών αρχών ζητούν οι επαγγελματίες της αγοράς Βλάλη (Καπάνι) για την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων, μετά τον ξυλοδαρμό ενός κρεοπώλη  που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, χθες το πρωί,  ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο 42χρονος παθών και ο δικηγόρος του μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο και ενημέρωσαν τον προϊστάμενο  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανο Ζαρκαντζιά.

«Ζητήσαμε να ληφθούν μέτρα. Πακιστανοί πηγαίνουν και πουλούν λαθραία τσιγάρα μέσα στην αγορά,  μπροστά καταστήματα που εδρεύουν  μέσα στο Καπάνι. Ο συνάδελφος πήγε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία και  στη συνέχεια αυτοί του έστησαν καρτέρι ,τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν.   Θα μπορούσαν να τον είχαν σκοτώσει τον άνθρωπο αν δεν επενέβαινε ο αδελφός  για να τον σώσει» ανέφερε στη «Δημοκρατία» ο πρόεδρος  των Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χρήστο Νικολόπουλος, επισημαίνοντας πως  ενημερώθηκε ότι δρομολογούνται  ενέργειες από την αστυνομία για την εξάλειψη του φαινομένου.

«Οι επαγγελματίες της περιοχής ήδη φοβούνται και πιστεύουν ότι κινδυνεύουν. Από την άλλη πλευρά οι αλλοδαποί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν υπολογίζουν την αξία της  ανθρώπινης ζωής. Επειδή έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, δεν φοβούνται τις συνέπειες και ξέρουν ότι και να συλληφθούν θα αφεθούν ελεύθεροι . Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν απ’ αυτούς και διαπίστωσαν ότι είχε 15 ονόματα…Η πώληση των λαθραίων τσιγάρων στο Καπάνι δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Συμβαίνει εδώ και 7-8 χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά το κλείσιμο της αγοράς.

Οι συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του κρεοπώλη οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» .Πήραν προθεσμία και η υπόθεση τους πρόκειται να εκδικαστεί την ερχόμενη Πέμπτη.