Πρόεδρος δανειοληπτών: “Οι εισπρακτικές ενοχλούν τον κόσμο! Ποιος είπε ότι σταμάτησαν;”

Συντάκτης: Share:

Η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Δανειοληπτών δέχεται καθημερινά καταγγελίες από μέλη της, ότι εταιρίες τηλεφωνούν σε δανειολήπτες, πιέζοντας για εξόφληση, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ότι «παγώνουν» οι οχλήσεις λόγω κορωνοϊού, αποκάλυψε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Κρητικός.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι « έχουμε καταγγελίες και από τη Θεσσαλονίκη για επανειλημμένα τηλεφωνήματα καθημερινά από εισπρακτικές, δικηγορικά γραφεία και τράπεζες, να πάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε 20 μέρες είχαμε 100 καταγγελίες. Δεν υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ποινές. Δυστυχώς στον τομέα των τραπεζών και των «κόκκινων» δανείων ακούμε μόνο εξαγγελίες και ημίμετρα. Τίποτα, που θα δώσει πρακτικά λύση. Με ευχολόγια, τύπου «μιλήσαμε με τις τράπεζες» κτλ δε γίνεται τίποτα. Όταν μιλάμε για συμφέροντα δισεκατομμυρίων, μην περιμένετε ηθικό φραγμό. Παράταση προστασίας της Α’ κατοικίας γραπτώς δεν υπάρχει», τόνισε ο κ.Κρητικός.

Προειδοποίησε, ότι «Θα οδηγηθούμε σε κοινωνική έκρηξη» και εκτίμησε, ότι «δεν προβλέπουμε να παρθούν εύκολα μέτρα, γιατί είναι τεράστιες οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις από το εξωτερικό».

«Αν αυτή την ιστορική στιγμή της πανδημίας δε δείξουν σεβασμό οι πολιτικοί, η πανδημία του κορωνοϊού θα εξαφανίσει και την υπάρχουσα πολιτική τάξη», κατέληξε ο κ.Κρητικός.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Ε.Κρητικού στον FOCUS FM 103.6, εδώ: https://youtu.be/OXkxWPoP6Rs