Πυροσβεστική: Δεν εκκενώνεται το Σοφικό -Συνεχείς αναζωπυρώσεις στις Κεχριές

Συντάκτης: Share:

Δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα.

Στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε μεταδώσει το ΑΠΕ πληροφορίες ότι προωθείται εκκένωση του Σοφικού, επικαλούμενο τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος ωστόσο διαψεύδει ότι υπήρχε τέτοια εντολή.

Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημέρωσε, ότι, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».

Πηγή: iefimerida.gr