Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Ελεύθεροι μέχρι την Παρασκευή οι επτά συλληφθέντες

Συντάκτης: Share:

Οι επτά παρουσιάστηκαν στο αυτόφωρο και δήλωσαν ότι η απόφαση του δήμου για τη διεξαγωγή του εθίμου ήταν ομόφωνη, ενώ ο δήμος έδινε και το ποσό των 12.000 ευρώ.

Ελεύθεροι μέχρι την Παρασκευή, οπότε ορίστηκε η διεξαγωγή της δίκης τους μετά τον θάνατο του εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του Σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα, στην Καλαμάτα αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου.

Οι επτά συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στο αυτόφωρο, στον οποίο κατέθεσαν όσα γνωρίζουν για τη διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου και τις συνθήκες που αυτό λαμβάνει χώρα, καθώς και για το δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή του Πάσχα, όταν έχασε τη ζωή του ο Κώστας Θεοδωρακάκης.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι επτά συλληφθέντες αναφέρθηκαν στην τακτική του δήμου, λέγοντας πως η απόφαση για τη διεξαγωγή του εθίμου ήταν ομόφωνη, ενώ ο δήμος, πάντα σύμφωνα με πληροφοριες από τις καταθέσεις των επτά συλληφθέντων, πρόσφερε και το ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράζονται οι σαΐτες.

Περισσότερα στο Πρώτο Θέμα