Σε “πορτοκαλί” επίπεδο η Θεσσαλονίκη – Μίνι λοκντάουν στην Καστοριά!

Συντάκτης: Share:
Σε "πορτοκαλί" επίπεδο η Θεσσαλονίκη - Μίνι λοκντάουν στην Καστοριά!

Σε «πορτοκαλί» (επίπεδο 3 συναγερμού) ανεβαίνουν από την Πέμπτη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες και Βοιωτία όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα σε τρεις ημέρες θα υπάρξει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας.

Από εκεί και πέρα, σε μίνι λοκντάουν (επίπεδο 4) τίθεται επισήμως η Καστοριά, με τον Νίκο Χαρδαλιά να χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «εξαιρετικά κρίσιμη».

 

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

 

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», σχολίασε το πρωί στον ΣΚΑΪ για τη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Scroll Up