Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε η Μέρκελ

Συντάκτης: Share:

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ενώ ξεκινούν εκ νέου τα μαθήματα στα σχολεία.

Τη χρονική επέκταση του μέτρου της κοινωνικής απόστασης έως τουλάχιστον τις 3 Μαΐου, ανακοίνωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

 

Σε δημόσιο μήνυμά της, η Γερμανίδα Καγκελαριος προανήγγειλε την επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων από την επόμενη εβδομάδα.

 

Η επαναλειτουργία αφορά τα καταστήματα, μεγέθους άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων, όπως και τα καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων και τα βιβλιοπωλεία.

 

Κάλεσε δε, τους πολίτες να φορούν προστατευτική μάσκα, όταν ψωνίζουν ή χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

«Προτείνεται η χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στα ψώνια» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των 16 γερμανικών κρατιδίων.

Παράλληλα, έκανε λόγο για σταδιακή επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία όλης της χώρας – για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων – αρχής γενομένης από τις 4 Μαΐού.

 

Τέλος, η Καγκελάριος ανακοίνωσε την επέκταση της απαγόρευσης των μεγάλων δημόσιων εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων έως τις 31 Αυγούστου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της πανδημίας της COVID-19, η Γερμανία «μετράει» 3.348 νεκρούς και συνολικά 128.474 επιβεβαιωμένα κρούσματα.