Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Νέα Υόρκη

Συντάκτης: Share:

Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, στην πολιτεία, ενώ δήλωσε ότι στους δρόμους θα αναπτυχθούν μέχρι και 8.000 αστυνομικές δυνάμεις.

 

Μετά τον κύκλο επεισοδίων της Κυριακής, ο Κουόμο ξεκαθάρισε ότι θα διπλασιαστεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα περιπολούν την πολιτεία και έκανε ακόμη γνωστό ότι η απαγόρευση των μετακινήσεων θα ισχύσει από τις 23:00 της Δευτέρας μέχρι τις 05:00 της Τρίτης.

 

Ήδη, 40 πόλεις έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες αψήφισαν τις απαγορεύσεις.

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα για τις δύο επόμενες ημέρες ανακοινώθηκε στην Ουάσινγκτον, μετά τον εμπρησμό εκκλησίας κοντά στον Λευκό Οίκο, αλλά και τις συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς.

 

Σκηνικό εμπόλεμης ζώνης θυμίζουν πολλοί δρόμοι πολιτειών στις ΗΠΑ, με το κύμα οργής να φουντώνει και τις διαμαρτυρίες να μαρτυρούν απογοήτευση μεγάλου ποσοστού της αμερικανικής κοινωνίας.

 

Η Εθνοφρουρά έχει ενεργοποιηθεί σε τουλάχιστον 20 πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες η Ουάσινγκτον, η Καλιφόρνια, η Μινεσότα, το Κολοράντο, το Τέξας, το Κάνσας και η Τζόρτζια.

 

Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις, την επομένη μίας ακόμη νύκτας διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού που εκτράπηκαν σε βίαιες ταραχές, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του επιρρίπτουν την ευθύνη σε οργανώσεις της άκρας αριστεράς.

 

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Black Lives Matter» και «I Can’t Breath» (τις τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ πριν ξεψυχήσει κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν

protothema