Συρία: Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο με 5 νεκρούς

Συντάκτης: Share:

Πέντε άνθρωποι, οι τρεις από τους οποίους παιδιά, σκοτώθηκαν χθες 7 Αυγούστου σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πόλη που ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις στην βορειοανατολική Συρία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το όχημα, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη κοντά στο ταχυδρομείο της Αλ Καχτανίγια, στην επαρχία Χασακέ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), σύμφωνα με την ΜΚΟ.

«Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτή επειδή το ταχυδρομείο βρίσκεται πολύ κοντά σε δημοτικό σχολείο» της πόλης, δήλωσε ο αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας Χόκερ Αραφάτ.

Από την έκρηξη αυτή τραυματίστηκε επίσης ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης, πρόσθεσε.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι η επίθεση αυτή προκάλεσε τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παιδιά, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μήνυμά του στην εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων Telegram.

Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει συχνά επιθέσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, παρά την απώλεια τον Μάρτιο του τελευταίου εδάφους που είχε υπό τον έλεγχό του, το Μπαγκούζ, ένα μικρό χωριό στα ανατολικά σύνορα της Συρίας.

Οι τζιχαντιστές διατηρούν παρουσία στην μεγάλη συριακή έρημο και πυρήνες εν υπνώσει σε πολλές περιοχές της Συρίας, ορισμένες από τις οποίες ελέγχουν οι FDS που εξαπέλυσαν την επίθεση κατά του Μπαγκούζ με την υποστήριξη των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον.

Εκτός από επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, το Ισλαμικό Κράτος βάζει επίσης φωτιές σε χωράφια σιτηρών για να επιδεινώσει την έλλειψη διατροφικής ασφάλειας στην περιοχή.

Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε μετά την καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στη χώρα από τις αρχές, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 370.000 ανθρώπους και αναγκάσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: newsbeast.gr