Τεράστιος όμιλος: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στη Ρωσία, που λειτουργούν άψογα!

Συντάκτης: Share:

Μπορεί να μην βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά οι επιχειρήσεις του στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, λειτουργούν κανονικά, ο Ιβάν Σαββίδης όμως, είναι ένας επιχειρηματίας με πολύ μεγάλη δραστηριότητα στην Ρωσία και…

σήμερα οι επιχειρήσεις του ομίλου AGROCOM, που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, έχουν διεθνή διάσταση.

Ο όμιλος «AGROCOM» περιλαμβάνεται στη λίστα των 200 μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών σύμφωνα με το περιοδικό Forbes». Επίσης, σημειώνεται ότι «η έδρα της μητρικής εταιρείας βρίσκεται στο Ροστόφ στον Ντον (Ρωσία).

Ο όμιλος αποτελείται από:

  • συγκρότημα επιχειρήσεων κρέατος (όμιλος εταιρειών «Ταύρος»)
  • επιχείρηση παραγωγής τεχνητών περιβλημάτων «Atlantis-Pak»
  • επιχείρηση παραγωγής επιτραπέζιου και μεταλλικού νερού «Aqua-Don»
  • αγροτικό συγκρότημα επιχειρήσεων (θερμοκήπια και ιχθυοκαλλιέργειες)
  • εταιρείες που ειδικεύονται στη διανομή και λιανική πώληση (ομάδα εταιρειών «Millennium»),
  • άλλες εταιρείες, που λειτουργούν άψογα, χωρίς προβλήματα και με χιλιάδες εργαζόμενους.

Μέσω του Φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομά του, προσφέρει οικονομική βοήθεια σε ετήσια βάση καθώς και υποτροφίες, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 έθεσε σε λειτουργία το τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, που φέρει το όνομά του.

Παράλληλα είναι και πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας. Της Ομοσπονδίας που μόλις προχθές εμφανίσθηκε να παραδίδει βοήθεια στον ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας περιοχής του Ντονμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη προβάλλοντας τη στήριξε στην «απελευθερωμένη» αυτή περιοχή της Ουκρανίας.

Η συμμετοχή του στη λίστα του forbes και η Ρωσική του καταγωγή σε συνδυασμό με το γεγονός πως διετέλεσε και μέλος της Ρωσικής Δούμας εκλεγμένος με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και το γεγονός πως ο ίδιος έχει αναφερθεί στις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο, τον έχουν φέρει μπροστά στο ενδεχόμενο να ενταχθεί στα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κυρώσεις μετά την εισβολή του καθεστώτος στην Ουκρανία. Παρά το γεγονός πως διαθέτει και ελληνική άρα ευρωπαϊκή υπηκοότητα”.

Πηγή: Liberal

ΣΣ: Η φωτογραφία στο κείμενο, είναι η μακέτα για τις εγκαταστάσεις του ομίλου AGROCOM στο Ροστόφ.