Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Είμαστε έτοιμοι για επιχειρήσεις στο Αιγαίο» – Επενδύουν συνεχώς στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Συντάκτης: Share:

Το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε άλλη μια προβοκατόρικη του κίνηση ανακοίνωσε, ότι έχει περατωθεί η ειδική προετοιμασία του τουρκικού ναυτικού και όχι μόνο, για πολεμικές επιχειρήσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου.

 

Παράλληλα αναφέρθηκαν για τις προετοιμασίες στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου ότι για την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων ραντάρ η Τουρκία έχει δαπανήσει το ποσό των 38,5 εκατομμυρίων ευρώ ένα πραγματικό μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της τουρκικής οικονομίας γεγονός που δείχνει και την μεγάλη σημασία που έδωσαν οι Τούρκοι στον τομέα αυτό.

 

Η ίδια τουρκική, όπως αναφέρει και ο Νίκος Χειλαδάκης, εφημερίδα ανέφερε για το ίδιο θέμα ότι η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία με την ισπανική εταιρεία, «Indra», που ειδικεύεται σε συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

 

Όπως αποκάλυπτε στη συνέχεια η Habertürk τα νέα αυτά συστήματα εγκαθίστανται ως εξής : δυο στην περιοχή της Σμύρνης, (αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές και στην περιοχή του Ακντάγ), στην περιοχή του Μπουρντούρ, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, στην περιοχή Γιενή Μποσνά της Κωνσταντινούπολης, στην αεροπορική βάση του Νταλαμάν απέναντι από την Ρόδο, (είναι το αεροδρόμιο από όπου είχε απογειωθεί ο πιλότος που είχε το γνωστό τραγικό επεισόδιο με τον Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου του 2006), ανατολικότερα στην περιοχή της Αττάλειας, στο αεροδρόμιο Ετισμεγκούτ στην Άγκυρα, στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν των κατεχομένων της Κύπρου όπως επίσης και στην περιοχή Αγίρνταγ.

 

Χαρακτηριστικό της όλης ιστορίας είναι η επίσπευση αυτής της παραγγελίας, όπως είχε δηλώσει τότε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της ισπανικής εταιρίας, Μανουέλ Φλέσα, σε επαφές που είχε στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον Φλέσα, η εταιρία του σκοπεύει να κάνει μεγάλες επενδύσεις στην γειτονική χώρα και ότι η συνεργασία που έχει αρχίσει η ισπανική εταιρίας με την τουρκική κυβέρνηση, θα συνεχιστεί σε πολλούς τομείς.

 

Ο Ισπανός τεχνοκράτης τόνισε πως η εταιρία του, που έχει ιστορία πολλών ετών, θεωρείται από τις πρωτοπόρες στον ηλεκτρονικό τομέα ελέγχου του εναέριου χώρου και ότι τα συστήματα ραντάρ που παράγουν οι Ισπανοί θεωρούνται ότι διαθέτουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες παγκοσμίως.

Πηγή:pronews.gr