Χρηστικές οδηγίες για τα sms και τις φόρμες για τις μετακινήσεις

Συντάκτης: Share:
Χρηστικές οδηγίες για τα sms και τις φόρμες για τις μετακινήσεις

H κυβέρνηση επέβαλλε απαγόρευση μετακινήσεων από το πρωί τις 23ης Δευτέρας ως και τις 6 Απριλίου κι έτσι προκειμένου να μετακινηθούμε για συγκεκριμένους λόγους και κατόπιν σχετικής άδειας που θα λαμβάνουμε.

 

Όπως εξήγησε και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μέσω της ιστοσελίδας forma.gov.gr θα μπορεί κανείς να βρει τους δύο τύπος εγγράφων, τον Τύπο Α που αφορά τις μετακινήσεις εργαζομένων και τον Τύπο Β για τις άλλες αιτίες μετακίνησης.

 

Τρεις είναι οι τρόποι για την συμπλήρωση της φόρμας, για μετακίνηση που δεν αφορά στην εργασία.

-Ο πρώτος είναι να κατεβάσει ο πολίτης την φόρμα από την ιστοσελίδα και να την συμπληρώσει πριν από κάθε του μετακίνηση.

-Ο δεύτερος είναι σε ένα λευκό χαρτί να γράψει μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμο.

-Τρίτος, με ένα μήνυμα SMS στο 13033 όπου γράφει κανείς έναν από του 6 αριθμούς που αντιστοιχούν στην αιτία μετακίνησης. Ο πολίτης μπορεί να αποστείλει μήνυμα στον αριθμό αυτό, γράφοντας τον κατάλληλο αριθμό, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό και τη διεύθυνση κατοικίας του.

 

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αντώνης Τζωρτζακάκης δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται στο εξής.

Scroll Up