Κούγιας για Μπέο: «Αυτοί που στρέφονται εναντίον μου, στις δύσκολες στιγμές τους πάντα να έρχονται να τους βοηθήσω»

Συντάκτης: Share:

Βέβαιος ότι η Επιτροπή Εφέσεων θα ανατρέψει την πρωτόβαθμη απόφαση για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης του Αχιλλέα Μπέου στον Ανδρέα Τετέι, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, χαρακτηρίζοντας δε ως τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο αντίθετη απόφαση.

Άλλωστε, ο γνωστός ποινικολόγος και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του ισχυρού άνδρα του Βόλου και της ομάδας του. Ερωτώμενος, λοιπόν, για τις σχέσεις του με τον Αχιλλέα Μπέο τόνισε: «Αυτοί που κατά καιρούς στρέφονται εναντίον μου, στις δύσκολες στιγμές τους πάντα να έρχονται στον Αλέξη Κούγια να τους βοηθήσει».

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για ομάδες που δεν έχουν κοινωνικό έρεισμα, αλλά και για τη δυνατότητα του Βόλου να προσφύγει στο CAS εάν δεν δικαιωθεί ούτε σε δεύτερο βαθμό.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:
«Αυτή η υπόθεση, αν τελικώς δεν ευοδωθούν οι ισχυρισμοί μας κι εκείνοι του Αχιλλέα Μπέου, θα αποτελεί πραγματικά ένα τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο. Αν δηλαδή η Επιτροτή Εφέσεων επικυρώσει αυτή την αναιτιολόγητη απόφαση την οποία χειρίστηκα σήμερα το πρώι, γιατί την ανέλαβα χθες αργά το βράδυ, πραγματικά θα είναι ένα σκάνδαλο και συγχρόνως δεν είναι μόνο δικαστικό το σκάνδαλο, γιατί θα αλλοιώσει όλον τον χαρακτήρα του πρωταθλήματος.
Φανταστείτε αύριο να υποβιβαστεί ο Βόλος για ένα βαθμό διαφορά από την Κηφισιά ενώ χάνει ένα βαθμό αυτός και κερδίζει τρεις βαθμούς η Κηφισιά. Αυτό είναι αλλοίωση του πρωταθλήματος, γιατί, αν ένα σύστημα θέλει να ανεβάσει την Κηφισιά, όπως κι έκανε, κάθε χρόνο επί πέντε χρόνια ανεβαίνει κατηγορίες, χωρίς να γεμίζουν οι οπαδοί της ούτε καν λεωφορείο και τελικά θέλει να κρατάει στην κατηγορία αυτού του επιπέδου ομάδες, φανταστείτε τώρα σε λίγο θα ανέβει η Athens Kallithea, ανεβαίνει πιθανότητα ο Λεβαδειακός, που μακάρι να μην ανέβει και να ανέβει η πρώην ομάδα μου η ΑΕΛ που έχει και κόσμο και βγάζει και παρα πολλά πράγματα σαν ιστορία. Του χρόνου θα έχουμε μία Superleague χωρίς πιθανώς τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό, που μπορεί να υποβιβαστούν και να είναι στην λίγκα ο Λεβαδειακός, η Κηφισιά, η Athens Kallithea, ο Βόλος, ο Αστέρας Τρίπολης, ομάδες που δεν έχουν πραγματικά κοινωνικό έρεισμα.

Αυτό είναι τεράστιο πλήγμα για το ποδόσφαιρο. Όμως το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η αδικία. Εδώ πραγματικά από τις ίδιες τις λέξεις του Τετέι, ο οποίος είπε ότι εγώ δεν γνώριζα ότι η φράση μαϊμού είναι ρατσιστική, τελείωσε η υπόθεση. Επίσης από το βίντεο αν δει κάποιος την στάση του σώματος του Μπέου και πως τα λέει φαίνεται καθαρά πως είναι ένας μονόλογος. Μια λάθος απόφαση διαιτητή που φέρνει μία αντίδραση. Για να υπάρχει ρατσιστική επίθεση θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, να στρέφεται κατά ορισμένου προσώπου και να γνωρίζει αυτός που την κάνει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο ξέρει πως αυτό που γίνεται εις βάρος του είναι ρατσιστική επίθεση. Όταν ο ίδιος λέει ότι εγώ δεν γνωρίζω την λέξη μαϊμού, τα άλλα που λέει ο Μπέος δεν είναι φάουλ. Αυτό πρέπει να το καταλαβαίνει γιατί μιλάει ελληνικά. Άρα, λοιπόν, από που και ως που έχουμε ρατσιστική επίθεση. Είμαι βέβαιος πως η Επιτροπή Εφέσεων θα ανατρέψει την πρωτόβαθμη απόφαση».
Εν συνεχεία, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για:
-τη σχέση του με τον Αχιλλέα Μπέο:
«Όσον αφορά την σχέση μου με τον Αχιλλέα Μπέο και τη σημερινή παρουσία που πιθανότατα εξέπληξε το πανελλήνιο, όπως έχω δηλώσει, είμαι συνηθισμένος σ’ αυτά τα 50 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής, αυτοί που κατά καιρούς στρέφονται εναντίον μου, στις δύσκολες στιγμές τους πάντα να έρχονται στον Αλέξη Κούγια να τους βοηθήσει».
-την αυτοεξαίρεση του προηγούμενου προέδρου:
«Ο κ. Μελισσινός είναι ένας από τους πιο αργότερους δικαστές. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος εφετών και άρα πριν από το σκαλοπάτι του Αρείου Πάγου. Με μια ξεχωριστή δικαστική διαδρομή. Δημιουργεί σκέψεις αυτό, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, ότι όταν ερωτάσαι ένα τέτοιο ερώτημα και πρέπει να δώσεις μια απάντηση πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, σκέψεις μπορεί να έχω, όμως δεν μπορώ να τις διατυπώσω σε καμία περίπτωση».
-την περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο Βόλος:
«Η μόνη του διέξοδος μετά είναι το CAS. Αυτό είναι θέμα διαθέσεως του Αχιλλέα Μπέου να προσφύγει εκεί. Στην υπόθεση της πολυϊδιοκτήσιας του ΠΑΟΚ και στην υπόθεση του Ολυμπιακού εξέδωσε διαφορετικές αποφάσεις απ’ αυτές που εξέδωσαν τα ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα. Κατά την ταπεινή μου άποψη αν τελικώς τιμωρηθεί ο Βόλος και ο Μπέος, στο CAS θα ανατραπεί οπωσδήποτε. Δεν έχει κανένα χαρακτηριστικά από τα οποία θέλει και το CAS στις αιτιολογημένες αποφάσεις του. Όλη η υπόθεση περιλαμβάνεται στην έννοια, την νομική ουσιαστική της πράξεως. Πράξις είναι να απευθυνθώ σε κάποιον συγκεκριμένο, να θέλω να θίξω την τιμή και την υπόληψή του, να θέλω να του εκδηλώσω ρατσιστική συμπεριφορά και να ‘μαι βέβαιος πως αυτός θα το καταλάβει και θα στενοχωρηθεί εκείνη τη στιγμή.
Το συγκεκριμένο παιδί δεν κατάλαβε τίποτα κι άλλον αν τον έβαλαν μετά εκ των υστέρων να λέει, επειδή πήγε να διαμαρτυθεί για την κίτρινη κάρτα που δεν έδειξε στο πάικτη του Βόλου για το φάουλ, ότι δήθεν πήγε και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή. Τότε γιατί ο διαιτητής δεν το έγραψε στο φύλλο αγώνα; Γιατί δεν έγραψαν τίποτα οι βοηθοί του και ο τέταρτος; Ο παρατηρητής; Γιατί δεν αντιλήφθησαν τίποτα οι αστυνομικοί; Άρα, λοιπόν, στην δική μας περίπτωση ούτε καν μπορεί να υπάρχει στην δική μας περίπτωση υποψία διαπράξεως ούτε πειθαρχικού ούτε ποινικού αδικήματος. Επειδή λένε αυτοί πως έκαναν μήνυση. Εδώ θα γίνει το εξής πρωτοφανές. Αυτή η μήνυση να γνωρίζετε θα πάει στα σκουπίδια. Γιατί δεν υπάρχει πράξη. Και φανταστείτε τώρα να τιμωρηθεί ο Βόλος και ο Μπέος, αυτό θα γράψει με τον κ. Γρηγορίου στο υπόμνημά μας και να έρθει μετά η τακτική δικαιοσύνη να αθωώησει και τον Μπέο από την οποιαδήποτε ποινική παράβαση. Γιατί η ρατσιστική συμπεριφορά είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενη ποινική παράβαση».