Κυριάκος Βελόπουλος: «Υπάρχει μια λύση για να πέσουν οι τιμές! “Μαυρίστε” τους στις 9 Ιουνίου» – VIDEO

Συντάκτης: Share:

Μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε την ακρίβεια ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει «μια τάση να διαστρέφει τα στοιχεία», τονίζοντας ότι «η “ ζούγκλα” στην οποία ζει ο Έλληνας με τους ολιγάρχες δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες, που εσείς συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα».

Σχολιάζοντας στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι «ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης υψηλό» αλλά «απέφυγε να πει ότι αυτός ο ρυθμός είναι με δανεικά». «Οι επόμενες γενιές θα πληρώσουν την ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη με 50 δισ. συν τα τοκοχρεολύσια, χρέη», συμπλήρωσε.

Για την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Κομισιόν, ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «ως ένα βαθμό μπορεί να την επιδοκιμάσει κάποιος» αλλά «εσωτερική οικονομική πολιτική με επιστολές εξωτερικού δεν γίνεται». «Δεν φταίει η Φον ντερ Λάιεν που έχουμε ακριβά καύσιμα, φταίει η κυβέρνησή σας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε την πρότασή του για επαναφορά του αδικήματος της αισχροκέρδειας σε κακούργημα από πλημμέλημα, επισημαίνοντας ότι «το πρόστιμο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά η φυλακή το προλαμβάνει».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι δεν έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, «γιατί δεν έχουμε δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση» καθώς και ότι «στο μυαλό των ξένων η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απελπιστική». Αυτή η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος του ζήτησε να του φέρει το σχετικό απόσπασμα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης διερωτήθηκε «πόσα χρόνια χρειάζεται να κυβερνήσει η ΝΔ, για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που λέει από το 2019», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα έχει πάρει τον εθνικό και οικονομικό κατήφορο και ο πανικός» της φαίνεται. «Έχετε στοχοποιήσει εμένα και την Ελληνική Λύση» ενόψει των ευρωεκλογών σημείωσε και πρόσθεσε ότι «κάνατε την πολιτική σούργελο», οδηγώντας «αυτούς που δεν θέλουν να ψηφίσουν, στην αποχή». Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε την πρότασή του για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

«Λέμε στους Έλληνες, υπάρχει μια λύση για να πέσουν οι τιμές. “ Μαυρίστε” τους, 9 Ιουνίου, να δείτε τη φέτα να πηγαίνει 5 ευρώ και το λάδι στα 6 ευρώ. Μόνο αν τους “ μαυρίσετε” θα κυνηγήσουν τους ολιγάρχες, τους καπιταλιστές, τους πλουτοκράτες, αλλιώς θα τους χαϊδεύουν», τόνισε.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είναι με την πλουτοκρατία και απεχθάνεται τον καραμανλητισμό. Είναι παιδί του σημιτισμού, που ισοπέδωσε την πατρίδα», υποστήριξε.

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης:

«Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι στο γραφείο του και να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν.
Ο πρωθυπουργός αφού έκανε ζούγκλα την αγορά με την ακρίβεια, μας μίλησε για ελέφαντες και για κάστορες που ροκανίζουν το εισόδημα των Ελλήνων. Μας μίλησε για 5 μύθους.
Μίλησε για ρυθμό ανάπτυξης. Τι δεν είπε; Ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι με δανεικά. Και οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα δανεικά. Μας είπε για τον λογαριασμό του ρεύματος, ότι πριν 3 χρόνια ήταν ο ίδιος με σήμερα. Πήγε επίτηδες στο 2021. Γιατί δεν πήγε στο 2020; Τότε είχε τη μισή τιμή!
Τι δεν μας είπε; Ότι επί πρωθυπουργίας του έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού! Αυτό σημαίνει ότι πεθαίνουμε δημογραφικά.
Μας είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ακρίβεια. Μα σε σχέση με τους μισθούς, είμαστε πρωταθλητές! Δείτε τους μισθούς, δείτε την ακρίβεια, δείτε την αγοραστική δύναμη.
Έκανε σύγκριση ανόμοιων στοιχείων. Όμως είναι άλλο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και άλλος στην Ευρώπη. Το λάδι λέει ο πρωθυπουργός δημιουργεί πρόβλημα στον πληθωρισμό. Μα είναι βασικό αγαθό στην διατροφή των Ελλήνων. Τι θα κάνουμε; Θα το βγάλουμε από την διατροφή;;
Μας μίλησε για βασικό μισθό, λες και η κυβέρνηση δίνει βασικό μισθό! Το 2009 ο μισθός ήταν 1.450 ευρώ.
Πέρυσι ήμασταν προ-τελευταίοι σε ακαθάριστες επενδύσεις και ο πρωθυπουργός είπε πως είμαστε καλά!
Σήμερα έγινε ένα συμβάν. Πήγατε στην Πελοπόννησο στα εγκαίνια του έργου για την διαχείριση απορριμάτων και λίγες ώρες μετά η Κομισιόν απέρριψε το αίτημα χρηματοδότησης κάνοντας λόγο για υπερβολικό κόστος λειτουργίας, για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων, για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Μιλάμε για λεφτά των φορολογουμένων. Το έργο ανέλαβε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και εσάς σας πήγαν για να το εγκαινιάσετε. Οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί, που σας πήγαν εκεί πρέπει να τιμωρηθούν, αλλιώς θα κατηγορηθείτε για συμμετοχή.

Αν θέλετε να μάθετε γιατί υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα θα σας αναγνώσω μερικά σημεία που αναφέρει ο κος Στουρνάρας -δικός σας είναι-, για την οικονομία της χώρας: «θεωρώ ότι οι δυνάμεις του ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν σε αρκετούς κλάδους. Σήμερα έχουμε μεγάλη συγκέντρωση (ολιγοπώλια και καρτέλ) σε τράπεζες, καύσιμα, τρόφιμα, ιδιωτικά νοσοκομεία. Η μεγάλη συγκέντρωση οδηγεί σε υψηλές τιμές. Γι’ αυτό βλέπουμε υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα, από αυτές τις Ευρωζώνης. Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ περνάμε μόνο τη Βουλγαρία (σε 5 χρόνια το δικό μας αυξήθηκε μόλις κατά 1,4% και της Βουλγαρίας κατά 13%)». Πόσο πιο καθαρά να περιγράψει η ΤτΕ την πλήρη οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης;
Αποτύχατε στην πάταξη της αισχροκέρδειας και τώρα ασκείτε πολιτική δι’επιστολών. Έστειλε ο πρωθυπουργός επιστολή στην κα. Φον ντερ Λάϊεν. Μα δεν φταίει η Φον ντερ Λάϊεν για την ακρίβεια.
Επιβάλατε πρόστιμα; Οι πολυεθνικές έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι ασπιρίνη, γιατί διατηρείτε το καθεστώς ατιμωρησίας που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κάντε τώρα την αισχροκέρδεια κακούργημα, για να δούμε αν θα ξανα-αισχροκερδήσουν. Το πρόστιμο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά η φυλακή το προλαμβάνει.
Και θέλω ο πρωθυπουργός να μας εξηγήσει, γιατί για την ίδια πτήση μία γερμανική αεροπορική εταιρεία ζητά για να με πάει στο Μόναχο 92 ευρώ, ενώ η δικιά μας AEGEAN AIRLINES ζητά 270 ευρώ; Θα μου πείτε ελεύθερη αγορά. Αυτό είναι ασύδοτη και ανεξέλεγκτη αγορά, που δημιουργεί κοινωνικές αντιθέσεις, δυστυχία, πόνο.
Η ΝΔ λέει ψέμματα για τα εξωγενή αίτια της ακρίβειας. Μιλάμε για απλά μαθήματα οικονομικής θεωρίας. Όταν οι τιμές της ενέργειας για τη βιομηχανία μας είναι διπλάσιες από εκείνες της Γερμανίας και τριπλάσιες από της Γαλλίας, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν το κόστος των καυσίμων είναι πολύ υψηλότερο από τις άλλες χώρες, κυρίως λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνεις πανάκριβα διόδια στους ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν δεν έχεις σοβαρή και φθηνή σιδηροδρομική σύνδεση, όπως έχουν άλλες χώρες, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν είναι πανάκριβα τα ναύλα των πλοίων και τώρα έχετε επιβάλει και φόρο ρύπων, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν το τραπεζικό κόστος χρηματοδότησης και συναλλαγών (προμήθειες κλπ) είναι πολύ ακριβότερο, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν οι πιστώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ ξεπερνούν τις 90 μέρες, έναντι 21 στην Ευρώπη, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνει ένας επιχειρηματίας τεκμήρια κερδοφορίας, φόρο επιτηδεύματος και ληστρικούς φόρους εισοδήματος το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνει φόρο και ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν έχει εισπράξει, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν υποχρεώνεται να συνδέσει την ταμειακή μηχανή του με το POS, πληρώνοντας πανάκριβα τα μηχανήματα και το service, ως μοναδική χώρα στην ΕΕ, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν τα ενοίκια αυξάνονται από τους υπέρογκους φόρους εισοδήματος και τον ΕΦΚΑ, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνουμε τις ακριβότερες τιμές τηλεπικοινωνιών, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν τα λιπάσματα και τα υπόλοιπα αγροεφόδια είναι ακριβότερα, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές.
Ο Έλληνας πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης. Το ακριβότερο καύσιμο της Ευρώπης. Την ακριβότερη στέγη της Ευρώπης. Την ακριβότερη τηλεφωνία της Ευρώπης. Τους ακριβότερους φόρους της Ευρώπης. Τα ακριβότερα πρόστιμα της Ευρώπης. Πώς να ανταγωνιστεί έτσι η Ελληνική οικονομία;
Τι αποθαρρύνει τους επενδυτές; Σε ερώτηση του κου. Παπαχελά τι αποθαρρύνει τους ξένους να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ο κος Παπαλεξόπουλος απάντησε ότι «Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση είναι τα δύο πρώτα. Στο μυαλό των ξένων είναι σε απελπιστική κατάσταση».
Η Ελλάδα έχει πάρει τον οικονομικό και εθνικό κατήφορο δίχως τέλος και ο πανικός σας για τις εκλογές που έρχονται φαίνεται. Σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, «ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές δεν θα προκαλούσε πολιτική αστάθεια, ούτε θα μας οδηγούσε σε εθνικές εκλογές. Θα δυσκόλευε όμως τις μεταρρυθμίσεις». Τι εννοεί ο πρωθυπουργός με την λέξη «μεταρρυθμίσεις». Πόσα χρόνια χρειάζονται για να κάνετε τις μεταρρυθμίσεις; Για να πηγαίνει ο Έλληνας στην εφορία της Χαλκίδας και να μην τον γδέρνουν οι εφοριακοί, οι οποίοι είναι φωτογραφίζονται με βουλευτές σας;
Και για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάει; Για το χαράτσι των ελευθέρων επαγγελματιών, το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας, το γάμο των ομοφυλοφίλων, τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών την εθνική πολιτική της δουλοπρεπούς υποταγής, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας.
Στα 4,5 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ τα ο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δις ευρώ! Είναι αυτό μεταρρύθμιση;
Ο πρωθυπουργός λέει ότι η ΝΔ έχει σε αυτές τις εκλογές, ως μέτρο σύγκρισης, το 33% που είχε πάρει το 2019. Για εμάς δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης το 2019. Για εμάς αποτελεί μέτρο σύγκρισης το 41% του Ιουνίου. Γιατί; Γιατί αν οι πολίτες ήταν ικανοποιημένοι θα ξαναέδιναν το ίδιο και μεγαλύτερο ποσοστό. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.
Γιατί δεν χτυπάτε την ακρίβεια; Το είπε ο κος Χατζηδάκης: «Πρώτα απ’ όλα γιατί εισπράττουμε λεφτά, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουμε για μισθούς, συντάξεις κλπ.». δηλ. εισπράττει το κράτος λεφτά για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Να δείτε τι θα εισπράξετε στις 9 Ιουνίου!
Ειρωνεύτηκε και σήμερα ο πρωθυπουργός. Μας ρώτησε πού θα βρούμε τα λεφτά. Σας απαντάμε: υπάρχουν τρόποι:
-Τώρα κάντε την αισχροκέρδεια κακούργημα
-μειώστε την σπατάλη (στοιχίζουν εκατομμύρια οι Ανεξάρτητες Αρχές και οι 400 σύμβουλοι που έχει ο πρωθυπουργός!!)
-κάντε εξορύξεις του ορυκτού πλούτου μας τώρα
-κόψτε τώρα τις απ’ευθείας αναθέσεις. Σαν αυτό που έγινε στην Πελοπόννησο με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 70 εκατ. θα στοιχίσει το πρόστιμο και θα το πληρώσουν οι Έλληνες.
Έλληνες, θέλετε να πέσουν οι τιμές; Μαυρίστε τους την Κυριακή των εκλογών και τη Δευτέρα θα δείτε τη φέτα να πηγαίνει στα 5 ευρώ, το λάδι στα 6 ευρώ.

Καταστρέφετε τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τους Αγρότες με τον φόρο που επιβάλλετε για ανύπαρκτα εισοδήματα. Κατ’ αρχήν ο μέσος όρος / φορολογούμενο είναι πάνω από 1.400 ευρώ!! Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι θα χάσουν σειρά επιδομάτων. Δημιουργείτε μεγάλο πρόβλημα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για μισό δις. την ώρα που χαρίζετε δις σε ολιγάρχες και πληρώνετε δις. ευρώ για να διατηρείτε τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Δεν δίνετε χρήματα στο ΕΣΥ, αλλά σπαταλάτε 350 εκατ. σε 2 εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες θα πάρουν αυτά τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, ο ένας είναι Τούρκος, λέγεται Κοτς. Και τι θα κάνουν αυτές οι εταιρείες; Θα εισάγουν αυτοκίνητα από τη Γερμανία.
Συνεχώς κάνετε αναθέσεις – πλιάτσικο! Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον πρωθυπουργό αναφέρει: «Αδυνατώ να υπογράφω απ’ ευθείας αναθέσεις»! Αυτό έγραψε και παραιτήθηκε. Με τα λεφτά των Ελλήνων κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις σε κολλητούς σας. Αυτή είναι η κυβέρνηση των αρίστων που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο;
Από το 2009 φωνάζω για το λάδι. Δεν μας ακούτε. Εμείς ως Ελληνική Λύση σας το είχαμε πει και στο ευρωκοινοβούλιο, να κάνετε έλεγχο στα εισαγόμενα ομοειδή προϊόντα, είπατε όχι. Η Βουλγαρία όμως επέστρεψε χιλιάδες τόνους τουρκικά λεμόνια στα οποία εντοπίστηκαν δηλητηριώδεις ουσίες. Οι δηλητηριώδεις ουσίες εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους σε χώρες μέλη της ΕΕ. Εσείς αφήνετε να περνούν ελεύθερα τα τουρκικά προϊόντα.
Την ίδια ώρα μειώνετε τις συντάξεις χηρείας μετά την πρώτη 3ετία. Αλλά εσείς δεν δίνετε σημασία. Δίνετε όμως επίδομα μητρότητας στους ΛΟΑΤΚΙ που υιοθετούν παιδιά.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2024 το υπουργείο (λαθρο)μετανάστευσης θα χρηματοδοτηθεί με μισό δις ευρώ, ενώ για την πλημμυρισμένη Θεσσαλία δίνετε 10 εκατ. μόνο!! Μα δεν ντρέπεστε;;
Και εγώ περιμένω να μου πείτε αν θα επιβάλετε φόρο λίπους. Όπως βάλατε φόρο στα πλοία για την πράσινη ανάπτυξη, τώρα θα επιβάλετε στο σουβλάκι τα γλυκά κλπ.
Πόσο ανακόλουθος είστε κε. Μητσοτάκη; Ο πρωθυπουργός αφόρισε το ΤΙΚ ΤΟΚ λέγοντας: «το ΤΙΚ ΤΟΚ είναι ένα εργαλείο, που έχει μεγάλη δύναμη, αλλά γεννά και πολλά ερωτήματα. Γιατί είναι ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στην Κίνα. Γενικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα που αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν». Και μετά μας μιλάει από το ΤΙΚ ΤΟΚ για σωσίες στην Αφρική και τη μέρα κάνει βιντεάκια για το ΤΙΚ ΤΟΚ. Πόση σοβαρότητα;;;
Έχει σουργελοποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου. Ο κος Μητσοτάκης ασχολείται με σωσίες του στην Αφρική, ασχολείται παπούτσια που έχουν το λογότυπο της ΝΔ, ασχολείται με τα προγνωστικά του ποδοσφαίρου, φοράει καπελάκι και κάνει αστειάκια. Ο κος Κασσελάκης από τη μια κυλιέται στα πεζοδρόμια με σκυλιά και από την άλλη πάει με τον άντρα του σε σουίτα στα μπουζούκια και λέει ότι δεν είναι κακό να τον ραίνουν με λουλούδια, την ώρα που ο λαός πεινάει. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει γίνει Δελφινάριο! Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι η χαρά των πρωινάδικων. Γι’αυτό ο πρωθυπουργός δεν κάνει debate. Τρέμει!!
Ο κος Μητσοτάκης δεν είναι ΝΔ. Ο κος Μητσοτάκης είναι ένα υβρίδιο, του μεταμοντέρνου ακραιο-νέο-φιλελευθερισμού και του παραδοσιακού παρασιτικού πολιτικού συστήματος, που σιτίζεται από το δημόσιο, αλλά με ευκολία το ξεπουλάει όσο-όσο σε φίλους ολιγάρχες. Ο κος Μητσοτάκης είναι τέκνο του σημιτισμού, απεχθάνεται τον καραμανλισμό. Έτσι επικράτησε ο κος Μητσοτάκης στη ΝΔ, με την πλουτοκρατία και τα ΜΜΕ όπως ο δάσκαλός του, ο κος Σημίτης στο ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου. Και ενώ το «κληρονόμησε», μισούσε τόσο τον παπανδρεϊσμό, ώστε έκανε τα πάντα για να εξαφανιστεί η ιδεολογία του γενάρχη του κόμματος. Τα ίδια κάνει και ο σημιτικός κος Μητσοτάκης, που θέλει να αποδομήσει ο,τιδήποτε καραμανλικό. Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν βρει εικόνα στο όνομα της Ελληνικής Λύσης, που ήρθε με πάθος για την Ελλάδα και αγάπη για τους Έλληνες.
Για να μάθουν οι Έλληνες τι κάνατε στην Ευρωβουλή θα πω τα εξής οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ:
-23/11/2023: ψηφίσατε την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ, που προέβλεπαν κατάργηση της θεμελιώδους αρχής της ομοφωνίας. Δηλ. την κατάργηση του βέτο. Το μεγαλύτερο όπλο που είχε η χώρα μας.
-13/6/2023: ψηφίσατε την έγκριση της χρηματοδότησης των Σκοπίων.
-18/1/2023: ψηφίσατε την ένταξη της Αλβανίας άνευ όρων για την ελληνική μειονότητα.
-11/7/2023: οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. ΛΟΑΤΚΙ) πρέπει να είναι ισότιμοι με τους ακαδημαϊκούς.
-13/9/2023: καταψηφίσατε την διακοπή εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.
Θα σας πω και κάτι ακόμα: Φιλοευρωπαίοι δεν σημαίνει δούλοι των ΗΠΑ! Δεν σημαίνει υπηρέτες των πολυεθνικών. Δεν σημαίνει φιλοπόλεμοι και εναντίον της Ρωσίας. Για εμάς φιλοευρωπαίοι σημαίνει: υπηρέτες των συμφερόντων των Ευρωπαίων, για μια Ευρώπη ευρωπαϊκή και χριστιανική, σημαίνει φιλειρηνιστές, υπέρ της ευημερίας της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης στο δόγμα ντε Γκωλ, που ξεκινά από την Σιβηρία και τελειώνει στην Πορτογαλία. Εσάς σας αφήνουμε στο μικρό μέγεθος της πολιτικής της».

Δείτε την ομιλία: