Μανωλόπουλος: “Κάποια από αυτά τα παιδιά θα είναι στο Παγκόσμιο”

Συντάκτης: Share:

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την νίκη της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Σερβία. Μάλιστα πίστευει ότι κάποιοι από αυτούς του παίκτες θα βρίσκονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μανωλόπουλος:

«Εγώ να ξέρεις και το είχα πει και στους συνεργάτες μου, βλέποντας το πώς προπονήθηκαν αυτά τα παιδιά τις τέσσερις μέρες που ήμασταν μαζί, πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Τους είχα πει κάτι την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Ότι εδώ δεν ήρθαν για να παίξουν δύο ματς προκριματικών και να… φύγουν, ήρθαν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους, εννοώντας ότι θεωρώ βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς θα αρπάξουν την ευκαιρία να είναι παρόντες και στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Δεν έχει γίνει χάρη σε κάποιον από αυτούς τους παίκτες, άλλο που ίσως έπρεπε να περιμένουν γιατί υπήρχαν άλλοι που προηγούνταν στις θέσεις τους. Είναι παίκτες με μεγάλη προοπτική, που βαδίζουν τον δρόμο τους και μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που απαιτεί η Εθνική ομάδα. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να κοιτάζουμε προσεκτικά τη νέα γενιά παικτών, αλλά όχι να τους χαρίζεται, να δείχνουν αυτοί ότι αρπάζουν τις ευκαιρίες.

Ήταν πραγματικά όμορφο όλο αυτό που έγινε, η βραδιά ολόκληρη. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, το «ευχαριστώ» μου δεν είναι τυπικό, όπως και όλης της ομάδας, ήταν μεγάλη η συμβολή τους».

Για το παιχνίδι με τη Λετονία: «Τα ίδια με την Παρασκευή, δε χωράει κάτι άλλο στη συζήτηση. Τα είπαμε από την πρώτη μέρα και εμείς και τα παιδιά, δε νοείται να παίζεις για την Εθνική και να μη σκέφτεσαι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να παλέψεις για τη νίκη. Αξίζει εξάλλου ένα καλό φινάλε σε όλη αυτή την προσπάθεια μηνών, μέσα από πολλά εμπόδια που έχει η διαδικασία για όλες τις ομάδες, που έφερε την Εθνική Ελλάδας σε μια ακόμα μεγάλη μπασκετική διοργάνωση, για να μπορέσει να διεκδικήσει πράγματα».