Από τη Χαλκιδική, το αγουρέλαιο “Thallon”, που βοηθάει σημαντικά τον οργανισμό!

Συντάκτης: Share:

Το Thallon είναι ένα αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, με πλούσια φρουτώδης γεύση από άγουρες (πράσινες) ελιές ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής, που παράγεται μόνο με μηχανική μέθοδο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (27 βαθμούς κελσίου).

Είναι δηλαδή ένας φυσικός χυμός ελιάς, από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).

Διαθέτει πλούσια φρουτώδη γεύση, αφήνοντας μια ελαφρώς πικρή επίγευση και ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη, που έχουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Το αγουρέλαιο THALLON είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς, ενώ στη συσκευασία του περιέχεται η χημική ανάλυση καθώς και η πιστοποίηση HEALTH CLAIM της παραγωγής ανά χρονιά (κατά την παραγωγή του, αποθηκεύεται όλο σε μία και μόνο δεξαμενή, από όπου στέλνονται όλα τα δείγματα για αναλύσεις, πιστοποιήσεις, οργανοληπτικούς ελέγχους και διαγωνισμούς γευσιγνωσίας).

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ η ποικιλία ελιάς από την οποία παράγεται το Thallon είναι η Χονδολιά Χαλκιδικής, γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και την χαρακτηριστική της γεύση.

ΟΞΥΤΗΤΑ

Το THALLON έχει ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα κάτω από 0,3 (< 0,3) έτσι κατατάσσεται στην κατηγορία των premium έξτρα παρθένων ελαιολάδων (δείτε τη χημική ανάλυση εδώ, την ανάλυση φυτοφαρμάκων εδώ και τον οργανοληπτικό έλεγχο εδώ).

 

ΓΕΥΣΗ

Το αγουρέλαιο THALLON έχει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής, δηλαδή πλούσια φρουτώδη γεύση με αρωματικές νότες από γρασίδι, χόρτα, πιπέρι, ντομάτα και ισορροπημένο το πικρό με το πικάντικο (δείτε το αρωματικό προφίλ εδώ). Συνιστάται να καταναλώνεται ωμό το πρωί ή ως συνοδευτικό με σαλάτες, βραστά ή ψητά λαχανικά και ψητό κρέας.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας Τσικούρης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ορμύλια Χαλκιδικής, σε μια περιοχή όπου η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων.

Aπό μικρά παιδιά ενασταλάχθηκε μέσα τους η αγάπη και ο σεβασμός για το ευλογημένο δέντρο της ελιάς.
Έζησαν από κοντά την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ελαιοποίηση και έμαθαν να εκτιμούν το πολύτιμο για την υγεία ελαιόλαδο.

Οι παιδικές αναμνήσεις με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώθηκαν σε εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με το όραμά τους να παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο, γέννησε το THALLON, ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε φαινόλες και με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα, που προέρχεται από άγουρες ελιές, με άθερμο τρόπο και με τις πιο σύγχρονες και πιστοποιημένες μηχανικές μεθόδους ελαιοποίησης.