Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» το νομοσχέδιο για την ίδρυσή τους

Συντάκτης: Share:

Με 159 «ναι» ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, μετά τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Τα «όχι» ήταν 129 και τα «παρών» 11.

Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κορυφώθηκε την Παρασκευή (08/03), με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, βουλευτών αλλά και τις παρεμβάσεις του αρμόδιου Υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, με αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση τόσο για τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου και την προοπτική αλλαγής του Άρθρου 16 του Συντάγματος, όσο και τοποθετήσεις από το βήμα της Βουλής που προκάλεσαν «θύελλα» αντιδράσεων για το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων».

«Μαραθώνια» ψηφοφορία λόγω… Κωνσταντοπούλου

Πρωτόγνωρη καθυστέρηση υπήρξε στην ψηφοφορία, ελέω… Πλεύσης Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, για περισσότερο από μιάμιση ώρα μετά την αναγγελία της έναρξης της διαδικασίας από τον Πρόεδρο της Βουλής, η επικεφαλής του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές, Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καρεγεωργοπούλου, είχαν… ανοίξει τα χαρτιά στα γραφεία τους και διάβαζαν μία προς μία τις 205 διατάξεις του σχεδίου νόμου, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν.