Μουτσάκης: «Το έργο θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας»

Συντάκτης: Share:

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται αυτή την ώρα σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα Τούμπα.

Το λόγο πήρε ο project director της Νέας Τούμπας, Δημήτρης Μουτσάκης, όπου ανέλυσε αρκετά πράγματα με λεπτομέρειες και τόνισε πως το όλο έργο είναι σημαντικό για όλη τη Θεσσαλονίκη και θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας.

Αναλυτικά:

«Το σχήμα Salfo-Populous είναι οι μελετητές της Νέας Τούμπας και αρχιτέκτονας είναι η εταιρεία Populous, μια εταιρεία με βασικό της αντικείμενο τα γήπεδα ανά τον κόσμο. Η εταιρεία Salfo έχει τεράστια εμπειρία στην διαχείριση έργων. Η Θεσσαλονίκη, η Τούμπα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι που ένα τέτοιο σχήμα έχει αναλάβει το νέο γήπεδο. Ουσιαστικά χθες 20 του μήνα ήταν η πρώτη μέρα της έναρξης των εργασιών. Μέσα στο επόμενο διμηνο θα παραλάβουμε τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και το μάστερ πλαν. Από αυτές τις προτάσεις που θα είναι αναλυτικές και θα τα περιλαμβάνουν όλα, θα αξιολογηθούν από εμάς και στην συνέχεια από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Αφού επιλέξουμε την πρόταση, τότε θα προχωρήσουμε στην ωρίμανση του κόνσεπτ που θα χρειαστούν 4-5 μήνες. Στην συνέχεια υπάρχουν δυο δρόμοι μελετών, ένα για το γήπεδο και μια για τον περιβάλλοντα χώρο. Μετά την ωρίμανση του κόνσεπτ, θα γίνει η έκδοση οικοδομικής άδειας. Το έργο έχει σημασία για όλη την Θεσσαλονίκη, θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας. Θα σεβαστεί το περιβάλλον, θα δώσει ζωή στην περιοχή και πράγματι χρειάζεται μια τέτοια ανάπτυξη.»

Αργότερα ο Δημήτρης Μουτσάκης πήρε και πάρει τον λόγο και τόνισε:

«Προσωπικά έχω κάνει πολλά έργα στην ζωή και μεγαλύτερα από αυτά. Το έργο αυτό όμως είναι από τα πιο δύσκολα και πιο απαιτητικά. Αν δεν δω τα σχέδια δεν θέλω να μιλήσω για το κόστος, θα εκτιμήσουμε μόλις τα δούμε και τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε με λεπτομέρειες. Μας δίνουν ξεκάθαρη εικόνα για τουλάχιστον 30%-40% πάνω στο κόστος του έργου, σε σχέση με το πώς ήταν η κατάσταση έναν χρόνο πριν στην Ελλάδα. Θα κοιτάξουμε όλες τις πιθανές λύσεις για την χρηματοδότηση του έργου.»