Μπάχαλο στην εθνική Βουλγαρίας – Ντεσποντοφ: «Θελετε να υπάρχει ίντριγκα στην ομάδα»!

Συντάκτης: Share:

Εχει πάρει την… κάτω βόλτα η εθνική Βουλγαρίας με τουλάχιστον 1,5 χρόνο χωρίς νίκη σε επίσημο παιχνίδι και η κριτική είναι έντονη στην γείτονα χώρα ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα από την Λιθουανία.

Κατά την αναχώρηση της εθνικής Βουλγαρίας για το παιχνίδι με την Αλβανία, ο Κιριλ Ντεσποντοφ βγήκε για μια ακόμα φορά μπροστά μιλώντας για την κατάσταση και για το όσα γράφονται στα ΜΜΕ.

Ο μεσοεπιθετικος του ΠΑΟΚ δεν δίστασε να πετάξει και τα καρφιά του σε όσους ψάχνουν την ίντριγκα ενώ ανέλαβε και το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

«Ακόμα ένα δύσκολο ματς μας περιμένει αύριο. Στο ματς με τη Λιθουανία ήταν λάθος μας και δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα, ο Κράεφ ζήτησε συγγνώμη. Αυτή η κόκκινη κάρτα μας κατέστρεψε.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πάμε μπροστά, αλλά ήταν δύσκολο με παίκτη λιγότερο. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτές οι δύσκολες καταστάσεις χτίζουν χαρακτήρα. Αυτές οι στιγμές πρέπει να τους κάνουν πιο δυνατούς, όχι να τους γκρεμίζουν. Πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, υποστήριξε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω μια αλλαγή προπονητή, είμαστε ποδοσφαιριστές και δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Για εμάς η λύση είναι να βγούμε και να πεθάνουμε στο γήπεδο στο επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε μια νίκη.

Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν έκτακτα μέτρα μετά το ματς με τη Λιθουανία. Γιατί να μιλήσουν άνθρωποι από τη διοίκηση με τους παίκτες; Θέλετε να υπάρχει ίντριγκα στην εθνική ομάδα.

«Όλοι ήθελαν να κάνουν ανανέωση στην εθνική ομάδα. Ο Kρστάιτς το έκανε και άρχισε να χτίζει κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Ξεκινήσαμε καλά τα πρώτα παιχνίδια. Νομίζω ότι όποιος ρωτήσει και ξέρει ποδόσφαιρο θα πει ότι χρειάζεται χρόνος. Η ομάδα έχει δυνατότητες.

Αν απέναντι στη Σερβία και το Μαυροβούνιο μπορούσαμε να μιλήσουμε για κακή τύχη, απέναντι στη Λιθουανία μπορούμε να μιλήσουμε για τα λάθη μας. Δεν μπορώ να πω στις ομάδες αν θα ποντάρουν σε Βούλγαρους παίκτες ή όχι.

Ανταγωνισμός υπάρχει παντού, αλλά αν δεν υπάρχουν Βούλγαροι στις ομάδες, δύσκολα θα συμβούν πράγματα.

Το να αναλάβεις την ευθύνη σημαίνει να δείξεις κάτι άλλο στο επόμενο παιχνίδι. Αν μη τι άλλο, κάντε μου κριτική. Έτσι αναλαμβάνεται η ευθύνη και εγώ αναλαμβάνω το δικό μου μερίδιο».