Α2 μπάσκετ: Μηδενίστηκε η Δάφνη Δαφνίου για τον αγώνα με την Καρδίτσα

Συντάκτης: Share:

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τον μηδενισμό της Δάφνης Δαφνίου, επειδή δεν πήγε στην Καρδίτσα για τον αγώνα με την τοπική ομάδα για την Α2 μπάσκετ των ανδρών.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι δεν έγινε αποδεκτή η αιτιολογία για τη μη μετάβαση της ομάδας στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί και να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του θεσσαλικού συγκροτήματος με σκορ 20-0. Παράλληλα, η Δάφνη Δαφνίου τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού από την τρέχουσα σεζόν και με αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα, στο οποίο θα μετέχει τη νέα σεζόν.

 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

 

«Μετά από απόφαση του Κ.Σ. του Δ.Σ. της ΕΟΚ με αρ. πρωτ. 12/16-03/2022 δεν έγινε η αποδεκτή η αιτιολογία που αναφέρεται για τη μη μετάβασή σας στον αγώνα ΑΣ Καρδίτσας-ΓΣ Δάφνη Δαφνίου της 12/3/2022 (άρθρο 3 Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών). Για το λόγο αυτό αποφάσισε το μηδενισμό της ομάδας σας και την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του σωματείου ΑΣ Καρδίτσας με σκορ 20-0 (άρθρο 47, παρ. 2η).

 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών το σωματείο ΓΣ Δάφνη Δαφνίου εκτός από τον μηδενισμό υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικού πίνακα του αντίστοιχου Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2022-23».