Αντιδράσεις για μισθούς αθλητών στη Λιθουανία

Συντάκτης: Share:

Λόγω του Κορονοιού η Λιθουανική ομοσπονδια διέκοψε οριστικά το πρωτάθλημα και απέδωσε τον τίτλο στην Ζαλγκίρις

Μετά την απόφαση της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λιθουανίας να διακόψει το πρωτάθλημα, δίνοντας τον τίτλο στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ζαλγκίρις Κάουνας, έχει επιφέρει αντιδράσεις των παικτών.

Η αντίδραση δεν αφορούσε την απόφαση διακοπής  , την συγκεκριμένη απόφαση τη θεώρησαν λογική . Αυτό που προκάλεσε την οργή τους είναι ότι οι ομάδες της Λιθουανίας αποφάσισαν τη μη καταβολή μισθών μέχρι το τέλος της σεζόν . Σύμφωνα με το λιθουανικό σάιτ “15min.lt”, οι σύλλογοι ψάχνουν να βρουν τρόπο να μην καταβάλλουν στους παίκτες τους τα χρήματα, λόγω του ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε για λόγους ανωτέρας βίας.

Οι μάνατζερ τους και οι ίδιοι, αντιδρούν έντονα, με βασικό επιχείρημα ότι δεν ρωτήθηκαν πριν για την οριστική διακοπή. Θεωρούν, πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Ευρωλίγκας, αλλά και άλλων πρωταθλημάτων ευρωπαϊκών χωρών, να γίνει προσωρινή διακοπή, μέχρι να βρεθεί λύση, ενώ δείχνουν διάθεση να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργηθεί… χάος και αναμένονται επίσημες αντιδράσεις.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στην μοναδική ομάδα που δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι η Ζαλγκίρις, που έχει δώσει προσωρινή άδεια στους παίκτες, περιμένοντας τις οριστικές αποφάσεις της Ευρωλίγκας.