Απίστευτο… κι όμως αληθινό, η εθνική θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά μετά από 34 ολόκληρα χρόνια-Λιόλιος: «Ενώνουν τους Έλληνες η εθνική και ο Γκάλης»

Συντάκτης: Share:

Στην προπόνηση της εθνικής, εν όψει του αγώνα (28/11, 17:00), με τη Λευκορωσία, στο Αλεξάνδρειο, έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.

 

Απίστευτο… κι όμως αληθινό, η εθνική θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά μετά από 34 ολόκληρα χρόνια. Και ήταν πρωτοβουλία του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, να δηλωθεί η Θεσσαλονίκη ως έδρα για το ματς της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, για να τιμήσει την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε το ελληνικό μπάσκετ… χάρη στη ΧΑΝΘ. Παρών θα είναι και ο «γκάνγκστερ» Νίκος Γκάλης.

 

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το τέλος της προπόνησης της εθνικής, ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που η εθνική ομάδα είναι στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια και που ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια γιατί είναι κάτι που επιθυμούσε πολύ. Το ότι ο αγώνας θα γίνει σε αυτό το γήπεδο σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Εγώ είμαι περήφανος απλά και μόνο που βρίσκομαι εδώ. Εννοείται πως είμαι αισιόδοξος και εννοείται πως θα είμαστε όλοι μια ψυχή και μια φωνή για να νικήσει η εθνική, που είναι η ομάδα όλων μας. Είναι η ομάδα που ενώνει όλους μας, είναι πάνω από σωματεία και περιοχές, είναι στην κορυφή και την ψυχή όλων μας».

 

Όσο για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στον αγώνα της Κυριακής (28/11), ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε: «Ο Νίκος Γκάλης δεν είναι απλώς ένας παίκτης, αλλά ένα έμβλημα του ελληνικού μπάσκετ στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ένας άνθρωπος που μας ενώνει διαχρονικά και διαπολιτιστικά. Η παρουσία του στο γήπεδο την Κυριακή δείχνει ποια είναι η επόμενη ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ: άνθρωποι που το πήραν στις πλάτες τους και πετούν πάλι μαζί μας για να συνεχίσουμε και να οδηγήσουμε το ελληνικό μπάσκετ σε νέες επιτυχίες».