Αρβανίτης: «Aνταπόκριση από την Κυβέρνηση για να βοηθήσει τον Άρη»

Συντάκτης: Share:

Για τα επόμενα βήματα του Άρη όσον αφορά την τιμωρία του από την FIFA, μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λευτέρης Αρβανίτης, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση έδειξε ανταπόκριση στην ανάγκη της ομάδας, ενώ μίλησε για τα θέματα και του μπάσκετ αλλά και του Α.Σ.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης:

Για το θέμα του Ban:

«Ο Άρης βασίστηκε στο ελληνικό δίκαιο. Θεωρώ ότι έχει το δίκιο με το μέρος του και γι’αυτό προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση για να ξεκινήσει η ομάδα και τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή φρενάρει από μια λανθασμένη απόφαση και κρίση της ΟΥΕΦΑ.

 

Από τη στιγμή που ακόμα τελεί υπό εκκαθάριση η παλιά εταιρία, το σωστό νομικά ήταν να πάνε, εφόσον τους ενδιέφερε πραγματικά να διαλευκάνουν την κατάσταση, να διεκδικήσουν από εκεί πράγματα. Υπάρχουν τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Γι’αυτό λέω ότι είναι μια ύποπτη κατάσταση και δημιουργούν αδικαιολόγητα εμπόδια. Ο Άρης πρέπει να πορευτεί οργανωμένα και σωστά για να αντιληφθεί και ο κόσμος τι συμβαίνει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί σε αυτό το κομμάτι, για να λυθεί γρήγορα το θέμα που προέκυψε. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα τμήμα που πηγαίνει καλά και του βάζουν αδικαιολόγητα συνέχεια τρικλοποδιές».

 

Για την εμπλοκή της κυβέρνησης στο ζήτημα: «Ζητήσαμε συνάντηση με τον κ.Γεραπετρίτη που επιμελείται και το μνημόνιο με την FIFA. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η συνάντηση, υπήρξε ανταπόκριση. Ενδιαφέρθηκαν οι άνθρωποι της κυβέρνησης και αναμένουμε για την οριστικοποίηση της συνάντησης, είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης».

 

Για τις επόμενες κινήσεις και την ανάμειξη τοπικών φορέων στο ζήτημα με τη FIFA: «Μιλάμε καθημερινά με τον κ.Καρυπίδη για να έχουμε συντονισμένες κινήσεις και πλάνο. Αρχικά επικεντρωνόμαστε στη συνάντηση με τον κ.Γεραπετρίτη και μετά πρέπει να συμμετάσχουν στα επόμενα βήματα Περιφέρεια και Δήμος, ουσιαστικά και με πράξεις. Μαζί μου δεν έχει μιλήσει κανένας από την τοπική αυτοδιοίκηση ωστόσο στα τηλεφωνήματα που έκανα, ήταν όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Πρώτα όμως η συνάντηση με την κυβέρνηση και ύστερα θα δούμε τις επόμενες κινήσεις».

 

Για το μνημόνιο κυβέρνησης-FIFA και τον χρονικό ορίζοντα: «Δεν γνωρίζουμε χρονικό ορίζοντα αλλά πολλά θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση. Σε αυτή θα υπάρξουν χειροπιαστές εξελίξεις».

 

Για το μπάσκετ:

«Το πρωτάθλημα για όλους έχει ολοκληρωθεί. Από εβδομάδα μάλιστα θα πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να το οριστικοποιήσει. Είναι άθλημα με συνεχή επαφή οπότε και με βάση τα λεγόμενα των επιστημονικών ερευνών είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσει και να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υποβιβαστεί κανείς από την στιγμή που εκκρεμούσαν ακόμα 6 αγωνιστικές.

 

Τώρα η ΚΑΕ έχει και αυτή τα προβλήματά της. Η διοίκηση αυτή προσπάθησε πολύ να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα. Είχε εύρυθμη λειτουργία, έγιναν και πληρωμές με κάποια χρήματα που μπήκαν από τα μέλη της και μάλιστα η ομάδα είχε το μομέντουμ να μείνει στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα με την διακοπή του πρωταθλήματος η δουλειά της τωρινής διοίκησης ολοκληρώνεται.

 

Τώρα καλούμε τον μεγαλομέτοχο να ανέβει στη Θεσσαλονίκη, από τις 18 Μαΐου που επιτρέπεται να ανέβει στη πόλη, για να είμαστε και τυπικοί με τα μέτρα, να μας πει τι θα γίνει με το θέμα των μετοχών. Αν επιθυμεί να κρατήσει τις μετοχές, ας ξεκινήσει τις διαδικασίες να οργανώσει την ομάδα. Ζητάμε κάτι δίκαιο, ξεκάθαρο και λογικό για να τρέξει ο προγραμματισμός της ομάδας. Δεν γίνεται να παραμένει στάσιμη η ομάδα. Αυτό σημαίνει διοίκηση, να προβλέπει και να σχεδιάζει. Δεν υπήρξε επικοινωνία ακόμα.

 

Το τονίσαμε και στην επιστολή μας στον κ. Γουλιέλμο μέχρι τις 25 Μαΐου να ανέβει στην Θεσσαλονίκη να ολοκληρωθεί το ζήτημα, να μεταβιβαστούν οι μετοχές και να σχεδιαστούν ανάλογα τα επόμενα βήματα. Εδώ είμαστε, εδώ είναι η έδρα και τα γραφεία της ομάδας, ας το κάνουμε να ολοκληρωθεί το θέμα.

 

Ο ΑΣ Άρης είναι ένας υπεύθυνος φορέας του συλλόγου, και προσπαθεί να προλάβει κάποια πράγματα. Θα πιέσει την κατάσταση για να αρχίσει να λειτουργεί η ΚΑΕ με την διοίκηση που θα προτείνει αυτός ή που θα βάλει ο μεγαλομέτοχος. Αλλά να τη βάλει και να δουλέψει, για να μη φτάσει η ομάδα ξανά εκεί που βρισκόταν πέρυσι. Πρέπει να ξεκινήσει ο προγραμματισμός από τώρα, έτσι δουλεύουν οι ομάδες. Με τη λήξη της σεζόν, ξεκινάει αυτόματα ο σχεδιασμός της επόμενης, δεν πας διακοπές. Έτσι λειτουργούν οι επαγγελματικές ομάδες. Δεν γίνεται να είναι παρατημένη και να τρέχει ο ΑΣ ένα τμήμα που βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτη και αβέβαιη κατάσταση.

 

Είναι μια σοβαρή διοίκηση αυτή που υπάρχει τώρα στην ΚΑΕ. Βγήκαμε μπροστά να σώσουμε την ομάδα, αυτό αποφασίσαμε, αυτό έπρεπε να γίνει. Ο Άρης δεν είναι καφενείο. Ως μεγάλη ομάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους, γιατί έτσι είναι. Είναι απλά τα πράγματα. Πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν γίνεται η κατάσταση να εξελιχθεί πάλι όπως το προηγούμενο καλοκαίρι. Θες να διοικήσεις; Έλα, οργάνωσε τα πάντα και εμείς θα είμαστε εκεί να επιβλέπουμε και να στηρίζουμε. Είναι απλό το θέμα.

 

Και ο κόσμος χρειάζεται μια σταθερότητα, να μη δει πάλι τον Άρη σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση, να παλεύει στις τελευταίες θέσεις. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα, ειδικά στο αγωνιστικό. Χρειάζονται άμεσες κινήσεις για να οργανωθεί το ρόστερ, που είναι και το πιο σημαντικό».

 

Για το Αλεξάνδρειο: «Δεν έχουμε εξελίξεις λόγω της κατάστασης. Είναι θετικοί όλοι οι φορείς για την παραχώρηση του γηπέδου στον ΑΣ. Άρη. Ήμαστε έτοιμοι με ένα πλάνο (business plan για τα 49 χρόνια), θα το καταθέσουμε το επόμενο διάστημα μόλις ανοίξουν τα αρμόδια γραφεία. Θα είχε προχωρήσει το θέμα αλλά λόγω της κατάστασης έμεινε πίσω. Δεν το αφήνουμε στη τύχη του. Το γήπεδο θα το πάρει ο ΑΣ και θα το αξιοποιήσει για τα τμήματά του και για το μπάσκετ. Ο ΑΣ Άρης διεκδικεί πράγματα, δεν είναι απλά παρατηρητής. Έχουμε αλλάξει».

 

Για τον ΑΣ:

«Ο σύλλογος είναι σε αναστολή, κάνουμε συναντήσεις με τους έφορους των τμημάτων. Σε αυτή τη φάση μας ενδιαφέρει η υγεία των αθλητών μας. Για τα ατομικά αθλήματα οι αθλητές μπορούν αθλούνται ατομικά σε ανοιχτούς χώρους. Περιμένουμε και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Η κρίση του κορονοϊού χτύπησε φυσικά και οικονομικά τον ΑΣ Άρης, στερηθήκαμε κάποια σημαντικά έσοδα από κάρτα φιλάθλου και άλλες δράσεις.

 

Είμαστε τώρα σε μια διαδικασία που επιχειρούμε να καταστρώσουμε μία στρατηγική για την επόμενη σεζόν και με ποιον τρόπο θα αντλήσουμε έσοδα. Χρειάζονται στήριξη τα ερασιτεχνικά σωματεία και από την πολιτεία. Ελπίζουμε να εξασφαλιστεί ένα κονδύλιο από το κράτος και να θιχτεί αυτό το θέμα από την κυβέρνηση. Είναι μεγάλες οι ανάγκες αλλά πιστεύω στον κόσμο της ομάδας, θα μας βοηθήσει, είναι ζεστός, πάντα στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της μάνας του συλλόγου όποτε το χρειάζεται».

 

Για τις συνδρομές στον ΑΣ Άρης: «Ο Χρήστος Βλάχος κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχει ενεργοποιήσει τον κόσμο του Άρη και θα είμαστε και πιο δραστηριοποιημένοι από εδώ και στο εξής. Τακτοποιημένα όλα, κοντά στην ομάδα και θα γινόμαστε πιο δυνατοί καιρό με τον καιρό. Όσο πιο μεγάλη βάση οπαδών και συνδρομών έχεις τόσο πιο δυνατός γίνεσαι. Και αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσουμε».

Πηγή: Libero 107.4

Scroll Up