Γουλιέλμος: «Η βοήθεια στον Δημήτρη δε θα σταματήσει στο φιλικό»

Συντάκτης: Share:
Γουλιέλμος: «Η βοήθεια στον Δημήτρη δε θα σταματήσει στο φιλικό»

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος μίλησε για το αυριανό σπουδαίο φιλικό παιχνίδι του Άρη με τον Ερμή Λαγκαδά, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του φίλου της ομάδας. Δημήτρη.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης τόνισε επίσεις ότι η βοήθεια της  οικογένειας του Άρη δεν θα σταματήσει μόνο στον αυριανό αγώνα.

Αρχικά είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

“Ο Δημήτρης είναι ένα δικό μας παιδί, φίλαθλος του Άρη από πάντα, παιδί της οικογένειας του Άρη. Συνεπώς είναι ευκαιρία αυτό που έχουμε, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Δείχνουμε την ανθρωπιά μας, δείχνουμε το αυτονόητο. Με το που μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα, είπαμε αμέσως ότι κάτι πρέπει να γίνει και φυσικά η βοήθεια της οικογένειας του Άρη δεν θα σταματήσει εκεί.

Οργανώνουμε αυτό το παιχνίδι με το “σπίτι” του Δημήτρη, τον Ερμή Λαγκαδά, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στον Δημήτρη. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην οικογένεια, διότι το δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο δεν καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας του σε ένα κέντρο αποκατάστασης, ενώ θα έπρεπε, οπότε βοηθάμε και προς εκείνη την κατεύθυνση. Ψάχνουμε να βρούμε μια οριστική λύση, γιατί δεν μπορεί αυτή η οικογένεια να βασανίζεται άδικα και μάλιστα για ένα νεαρό παιδί. Υπάρχει και ένα ακόμα θέμα, τι μπορούμε να κάνουμε για το νομικό κομμάτι, θα προσφέρω και τις νομικές μου υπηρεσίες εφόσον το χρειαστεί η οικογένεια.

Είναι ένα κάλεσμα που κάνει η ομάδα μπάσκετ του Άρη, η οποία εγώ το λέω και το ξαναλέω, είναι η ομάδα μπάσκετ της καρδιάς μας! Πρέπει όλο το μπάσκετ, όχι μόνο ο Άρης, να βγει στην κοινωνία και να διεκδικήσει τον ρόλο που κάποτε είχε και για κάποιο λόγο τον ξέχασε. Αυτός ο ρόλος είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το βλέπουν οικογένειες. Το μπάσκετ δεν έχει ασχήμιες. Όποια στραβά συμβαίνουν είναι μεμονωμένα περιστατικά, δεν έχει αυτά που γίνονται σε άλλα αθλήματα.

Το Παλέ είναι γεμάτο από οικογένειες και πρέπει το μπάσκετ να καλέσει όλον τον κόσμο και να θυμίσει ξανά ότι είναι μια γιορτή του αθλητισμού. Και μια κοινωνική γιορτή παράλληλα, διότι τραβάει τα παιδιά και τις οικογένειές μας μακριά από οτιδήποτε κακό και άρρωστο. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα δώσουμε, γιατί το μπάσκετ αυτό πρεσβεύει”.

Σχολιάζοντας την παρουσία του Νίκου Γκάλη είπε: “Για τον Νίκο Γκάλη εγώ είμαι πολύ μικρός να πω κάτι ή να μεταφράσω τη διάθεσή του για προσφορά στον Άρη που είναι το σπίτι του. Ο Νίκος Γκάλης είναι μια παγκόσμια καλαθοσφαιρική προσωπικότητα. Οτιδήποτε κάνει έχει πολλαπλά αποτελέσματα. Έχει μια αποτελεσματικότητα που μας ξεπερνάει όλους. Πέραν αυτού όμως και η ίδια η εκδήλωση δεν πρέπει να της δώσουμε κάποιο ειδικό χρώμα. Είναι μια εκδήλωση που θα έπρεπε να συμβαίνει συνέχεια για τέτοιου είδους προβλήματα και όχι μόνο από τον Άρη, αλλά από όλες τις ομάδες και σε όλα τα αθλήματα. Σαφώς κι άλλες ομάδες κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά αυτό είναι το αυτονόητο. Πρέπει να ξαναδέσουμε το μπάσκετ με την κοινωνία. Πως θα το κάνουμε αυτό; Να ξαναδείξει το μπάσκετ ότι είναι ένα με την κοινωνία, ανασαίνει μαζί της. Ξέρετε πόσο εύκολο είναι αυτό; Είναι εντυπωσιακή η ευκολία για να συμβεί αυτό, γιατί η κοινωνία διψάει. Εμείς δεν ανοίγουμε τα αυτιά μας και την καρδιά μας για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες”.

Και κατέληξε: “Ο Άρης είναι η κατεξοχήν μπασκετική ομάδα στη χώρα. Δεν θα μιλήσω για Αυτοκράτορα, αυτά τα έχει… Όσο πιο πολύ απομακρύνεσαι από τη Θεσσαλονίκη, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεσαι την αξία της ομάδας σου. Στη Θεσσαλονίκη τη θεωρούμε δεδομένη και αρχίζεις και βλέπεις πράγματα που σου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση”.

Scroll Up